Regija
VELEUČILIŠTE U POŽEGI

U prodavaonici vina imat će uskoro u ponudi i med
Objavljeno 19. studenog, 2020.
POŽEGA


Med vrhunske kakvoće koju jamči znanstveni pristup uskoro će se naći na policama veleučilišne prodavaonice u Cehovskoj ulici. Prezentacija je održana u studentskom praktikumu, novouređenom objektu za primarnu proizvodnju pčelinjih proizvoda i punjenje meda.


- Veleučilište, uz svoju djelatnost, ima i pčelarsku djelatnost te provodi edukacije iz područja cjeloživotnog obrazovanja odraslih za pčelare, a kao nusproizvod nastao je ovaj med. Ove godine izvrcali smo 300 kilograma cvjetnog meda koji će se, nakon nekoliko dana punjenja, naći na policama naše prodavaonice. Želja nam je ponuditi tržištu nešto novo, ali i odgovoriti na aktualne zdravstvene izazove - rekao je prodekan za razvoj Berislav Andrlić. Kako iduće godine slijedi i Studij gastronomije, objekt praktikuma koristit će se višestruko, a tema meda bit će inkorporirana u kolegije i edukacije kako bi i šira javnost bila upoznata sa svim blagodatima meda kao zdrave namirnice.
Prodavaonica vina Veleučilišta u Požegi smještena u samom središtu grada višestruko je opravdala svoje postojanje. Uz vina nastala u sklopu veleučilišnog nastavnog objekta na padinama Papuka kraj Podgorja, vinoteka jedinstvena u Hrvatskoj na svojim policama od sada će imati i med, dragocjene slatke kapi zdravlja prikupljene u košnicama u sklopu pčelarske djelatnosti. B.S.T.
Možda ste propustili...

OBNOVA PRUGE VINKOVCI - VUKOVAR

U ponedjeljak se pušta napon u kontaktnu mrežu

POTPORA OPĆINI KNEŽEVI VINOGRADI

Za novu općinsku zgradu 60.000 €

Najčitanije iz rubrike