Mozaik
MICHAEL RAPINO, DIREKTOR LIVE NATIONA PROGNOZIRA

Povratak koncerata u ljeto 2021.
Objavljeno 19. studenog, 2020.
Michael Rapino, izvršni direktor najveće kompanije za organizaciju koncerata na svijetu, američkog Live Nationa, izjavio je da njihova kompanija očekuje da će svladati prepreke koje je nametnula pandemija koronavirusa kako bi sljedećeg ljeta, 2021. godina, bila spremna za nove koncerte, prenosi internet magazin "New Music Express". Naime, Live Nation jedan je od najvećih gubitnika koje je izazvala pandemija koronavirusa, s obzirom da su u trećem tromjesečju 2020. godine doživjeli pad od čak 95,1 posto prihoda. U ciframa izraženo to znači da su umjesto 3,77 milijardi dolara, koliko su zaradili 2019., u istom razdoblju ove godine zaradili samo 184 milijuna dolara. Međutim, kako izvještava IQMag, Rapino je zadržao optimizam zahvaljujući činjenici da je vrlo mali broj posjetitelja velikih festivala i open-air koncerata odlučio zatražiti povrat novca od kupljenih ulaznica, kao i zbog vrlo dobre prodaje ulaznica za koncerte i festivale najavljene za ljeto 2021.

- Drukčije ćemo urediti prostore u kojima se održavaju koncerti, prilagodit ćemo se novim pravilima. Također uvodimo inovativne opcije testiranja na COVID-19. Postavljamo nove standarde koji će publici i izvođačima omogućiti nesmetano uživanje prije, za vrijeme i nakon koncerata. Put prema koncertnim događanjima na kakve smo naviknuli neće više biti jednak ni lagan, ali ćemo zadržati fleksibilnost i usredotočiti se na inovacije dok se ne vratimo na staro - izjavio je izvršni direktor kompanije Live Nation, naglasivši pritom da će sustav testiranja posjetitelja postati sastavni dio open air-festivala u budućnosti.

Prema Rapinovim riječima, najveći američki festival elektronske glazbe, EDC Las Vegas 2021, rasprodan je za manje od 24 sata i to s većim kapacitetom od njegova prošlogodišnjeg izdanja, a prodaja ide bolje u odnosu prema prošloj godini i za britanske festivale Reading, Download, Creamfields i Isle of Wight. D.Miklić
SVE VIŠE GLAZBENIKA RADI KONCERTE ONLINE
U Hrvatskoj će prvi virtualni koncert ove subote 21. studenoga održati grupa Vatra, a Massimo je najavio virtualni koncert u Lisinskom 2021.. U svijetu su već zaživjeli ovakvi nastupi preko strema, a evo samo nekoliko koji su dostupni sljedećih par tjedana: Belle and Sebastian te Sabaton 19. studenoga, Dua Lipa 27. studenoga, Dinosaur Jr. 28. studenoga, Liam Gallagher i Evanescence 5. prosinca, Andrea Bocelli 12. prosinca, Gorillaz 12 i 13. prosinca (3 koncerta)... Podsjetimo da će koncert iHeartRadio također biti online i to 10. prosinca. Više detalja na wtop.com.
Možda ste propustili...

U SUSRET PREMIJERI FILMA

Spot Kultur Shocka

DARUVARSKI BEND NASTUPA NA ZAGREBAČKOM FESTIVALU

COTA G4 predstavila spot za novu pjesmu “Daj mi znak”

Najčitanije iz rubrike