Dome slatki dome
UREĐENJE INTERIJERA

Čari relaksacije u vlastitoj kupaonici
Objavljeno 19. studenog, 2020.
U kupaonici osigurajte što veći umivaonik s dovoljno osvijetljenim zrcalom

Tempo suvremenog života i rada toliko je ubrzan da na kraju dana većina ljudi osjeća jedino umor i iscrpljenost. Toplo okrilje doma i spoznaja da je još jedan ludi dan pri kraju stvaraju prolaznu ugodu. No sutra je novi dan i utrka počinje iznova. Za uživanje i učestale izlaske, koje ste prije često prakticirali, više nemate vremena ni snage. Preostaje vam jedino pronaći kvalitetno rješenje u okvirima vlastitoga doma, koje će vam omogućiti potpuno opuštanje i ugodu kako biste bili što spremniji i odmorniji za novi radni dan.

Reorganizacija
Spavaća soba ili dnevni boravak pružaju različite načine opuštanja, prilagođenih uređenju tih prostora, no kupaonica može pružiti dodatne čari relaksacije, poput onih u wellness-centrima. Mala reorganizacija tog prostora te zamjena nekih sanitarnih elemenata potpuno će promijeniti ugođaj vaše kupaonice i pružiti vam užitke koje možete samo poželjeti!

Dimenzija kupaonice nije ograničavajući faktor, jer se na tržištu nalaze elementi kupaoničke opreme u različitim dimenzijama s jednakim ili sličnim vodenim, svjetlosnim, zračnim i ostalim efektima. Dakle, preobrazbu kupaonice dovoljno je samo željeti, a financijski faktor bit će opravdan brojnim godinama uživanja koje će taj preuređeni prostor pružati.

U prostoru kupaonice osigurajte što veći umivaonik s dovoljno velikim i dobro (prirodno i umjetno) osvijetljenim zrcalom. U ženske "relaks-tretmane" svakako spadaju različite kure za lice i cijelo tijelo, pa je poželjno da zrcalo odražava veći dio figure.

Tuš ili kada
Ovisno o veličini kupaonice, ugradite tuš ili ležeću kadu. Na tržištu su dostupni različiti modeli, koji ovisno o vašim željama i financijskim mogućnostima kadu pretvaraju u uzburkanu vodenu površinu s različitim vrstama hidromasaže, svjetlosnim efektima te ugrađenim radio i TV prijamnikom, koji vas zabavljaju dok se vi opuštate. Unutar iste kabine moguće je osigurati saunu, tako da u jednom elementu dobivate nekoliko sadržaja kojima se koristite prema potrebama.
Izabela Galović Ninić, dipl.ing.arh
Dizajn
uređenje doma
Nezaboravan ugođaj
Uz sva materijalna ulaganja i potrebne radove, konačan efekt bit će potpun uz nešto vaše mašte. Uz mirisne svijeće, eterična ulja, svjetlosne efekate i zvuke opuštajuće glazbe ugođaj u vašem novom “relaks-prostoru” bit će nezaboravan. Osim toga, opuštajući se u toploj vodi, možete čitati omiljenu literaturu, slušati glazbu, meditirati ili se zabavljati u ugodnom razgovoru s partnerom.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike