Ekonomija
OSJEČKI CRAS STALNO ULAŽE U NOVE PROIZVODE I KADROVE

Uspješno proveli niz projekata financiranih raznim fondovima
Objavljeno 19. studenog, 2020.

Osječka tvrtka CRAS u ovom trenutku zapošljava 42 djelatnika, a zbog obujma i zahtjevnosti poslova koje rade, stalno su u potrazi za kvalitetnim stručnjacima i radnicima.

Osnovne djelatnosti osječke tvrtke CRAS su inženjering i izvođenje instalacija u industriji i zgradarstvu, a poseban naglasak stavljaju na hotelijerstvo, male ili velike poslovne objekte te prehrambenu i prerađivačku industriju.

- Izvodimo radove grijanja, hlađenja i ventilacije, elektroinstalacije i automatiku implementacijom sustava upravljanja za praćenje i regulaciju potrošnje energije. Fokusirani smo na energetsku efikasnost te za naše klijente analiziramo, predlažemo, unaprjeđujemo i izvodimo kvalitetna tehnička rješenja - objašnjava Jožef Viszmeg, naglašavajući kako su godinama razvijali svoje vlastite inovacije, pa zapravo neprestano rade na razvoju novih proizvoda koji značajno štede energiju, pozitivno utječu na okoliš, imaju široku primjenu i tržište.

Ističu i odličan odnos sa Strojarskom tehničkom školom u Osijeku, čijim učenicima pružaju prigodu da steknu stručnu praksu. CRAS-ovi se proizvodi mogu naručiti preko web-shopa www.hvacshop.eu, a osnovnu djelatnost inženjeringa i izvođenja radova trenutačno izvode unutar granica RH.

- U svakom trenutku imamo više projekata na kojima radimo, jer se tvrtka razvija u više smjerova. Ponosni smo na naše nove, inovativne proizvode, uređaje i aplikacije, razvijene unutar tvrtke - kaže Viszmeg, ističući, primjerice, kako je njihov tim osmislio i napravio "all in one“ "osjetnik" temperature, vlage i kvalitete zraka koji su plasirali na tržište upravo kroz web-shop. Dodaje kako su lani izradili prototip i testirali inovativnu nisko energetsku sušaru, uglavnom za voće i povrće. Razvili su je sufinanciranjem iz sredstava EU-a. Povezani su s domaćim OPG-ovima, poljoprivrednim zadrugama i malim proizvođačima kojima su besplatno osušili proizvode poput aronije, šljive, smokve, šipka, baranjske domaće ljute i slatke paprike... Važno je istaknuti kako su uspješno proveli niz projekata financiranih raznim fondovima te kako kroz osnovnu djelatnost, izvođenje instalacija strojarstva, automatizacije i elektroinstalacija, sudjeluju u realizaciji projekata energetske obnove koji se financiraju iz sredstava EU fondova, poput energetske obnove bolnice u Našicama, gradnju tamošnjeg Doma zdravlja... Sredstva iz Jamstvenog programa ESIF Mikro zajam dobro su im došla u trenutku prvog vala krize izazvanog pandemijom COVID-19, jer su zbog blokade dijela zemalja i dugih rokova isporuke bili prisiljeni tražiti alternativna rješenja nabave materijala i opreme.

Za budućnost imaju velike planove - pojačati tim, dovršiti proizvode koje razvijaju, razvijati prodaju putem web-shopa, završiti doradu niskoenergetske sušare... Ukratko, CRAS planira ulagati u nove proizvode i kadrove, a sve kako bi postali prepoznatljivi u svim segmentima poslovanja.

Ivica Getto
Jožef Viszmeg

Sve je počelo prije 13 godina s jednim zaposlenim, dva klijenta i dva projekta. U početku smo radili isključivo automatizaciju, projekte, aplikacije... Posao se polako razvijao, a počelo je i zapošljavanje.
POSLOVNI CENTAR
Ponosni su na svoj CRAS poslovni centar na Vinkovačkoj cesti. Napuštenu zgradu nekadašnje tvornice tekstila posve su uredili i prenamijenili te u njoj stvorili sve potrebne uvjete za poslovno funkcioniranje.

Centar je sada među najtraženijim poslovnim centrima u ovom dijelu Hrvatske. Nalazi se na dobroj lokaciji, dobro je povezan, a svim su stanarima osigurani besplatni parking, čajna kuhinja, multimedijalna sala za sastanke.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike