Sport
HRVOJE HORVAT TRENER NEXE-A NAKON PORAZA OD MONTPELLIERA

Izgubili smo utakmicu od našeg igrača, Šego je bio fantastičan
Objavljeno 18. studenog, 2020.
Skaba je utjeha što je NEXE odigrao jako dobru utakmicu i do posljednje sekunde bio u igri za bodom protiv uglednog francuskog Montpelliera. Europski prvak iz 2018. godine ostvario je minimalnu pobjedu (22:23) u Našicama što su njegovi igrači bučno proslavili. Unatoč porazu, nakon susreta trener NEXE-a Hrvoje Horvat, premda nezadovoljan rezultatom, mogao je pronaći dosta toga dobroga u igri svoje momčadi što je zalog za budućnost. Ipak, smatra da su mogli već sada iznenaditi jedne od najbolje momčadi u Europskoj ligi i kandidata za naslov.


- Mislim kako smo previše respektirali protivnika i to nas je na kraju koštalo bodova i pobjede. Bila je ovo odlična utakmica, ratnička, borbena. Defanzivno smo bili jako pokretljivi, agresivni, uspjeli smo "dopeljati" Montpellier u probleme. Imali smo svojih šansi, ali ekipa kao što je Montpellier sve neiskorišteno od strane suparnika to obično i kazni. No, pokazali su dečki kako mogu parirati i najvaklitetnijim suparnicima.


Horvat je posebno naglasio učinak jednog suparničkog igrača.


- Kad smo morali izgubiti možemo reći da smo izgubili od našeg igrača. Šego je na vratima bio fantastičan


Kada izgubiš pogodak razlike onda su to stvarno nijanse koje odlučuju. Jedna od nijansi koja bi mogla biti presudna je i publika.


- Osim što ostaje žal što nismo barem odnijeli bod, svakako je žal što nije bilo publike. Bio bi to sigurno praznik rukometa.


Tako su navijači, simpatizeri i pratitelji NEXE-a gledali utakmicu putem TV ekrana. I ponovno su se živcirali. Uostalom, Tomi Vozab kao da je osjetio kako se u utorak navećer osjećao navijač NEXE-a.


- Naši gledatelji i navijači već su naviknuti na utakmice koje se odlučuju u zadnjim minutama. Mislim da nam je ovo bila svojevrsna nagrada, zadovoljstvo je bilo igrati ovakvu utakmicu. Znali smo da su oni fizički jako moćna ekipa. Taktički smo se borili s njima, u neku ruku smo uspjeli provesti trenerove zamisli. Imali smo šansu, na žalost, otišlo je na njihovu stranu, rekao je Vozab koji je preuzeo i dio svoje odgovornosti.


- Bacio sam im zadnji napad loptu. Imali smo dosta pogrešaka tijekom susreta. No, dali smo sve od sebe, moramo i možemo podići glavu gore. Pokazali smo da možemo igrati i s najvećima. Što se tiče rezultata, nadam se da će u Moskvi već biti bolje, rekao je Vozab.
Sljedeću utakmicu u Europskoj ligi NEXE igra 24. studenoga u Moskvi. K.L.
Možda ste propustili...

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

Najčitanije iz rubrike