Mozaik
ZVIJEZDA "BOLJEG ŽIVOTA" I "NOVINA"

Glumac Ivan Bekjarev umro od posljedica zaraze korona virusom
Objavljeno 18. studenog, 2020.
Poznati srpski glumac Ivan Bekjarev preminuo je u 74. godini života. Vijest o smrti glumca objavio je njegov kolega Saša Joksimović na svom Instagramu, gdje se oprostio od svog profesora glume, a ubrzo su izraze žaljenja objavili i mnogi drugi glumci i redatelji s kojima je radio, uključujući i Dalibora Matanića u čijoj je seriji "Novine" Bekjarev glumio Jovana Arbutinu.


Rođen je u posljeratnom Beogradu 1946., a završio je Šestu beogradsku gimnaziju i nakon toga upisao Fakultet dramskih umetnosti u generaciji sa Josifom Tatićem i Milanom Gutovićem. Prvu filmsku ulogu ostvario je u filmu "Bokseri idu u raj" 1967. godine. Snimio je preko 50 filmova u bivšoj SFRJ, Srbiji, Danskoj, Italiji... Ipak, najveću popularnost stekao je tumačenjem likova u kultnim TV serijama - Stevana Kurčubića u "Boljem životu" i Boška Despotovića u "Srećnim ljudima". Ostaće upamćen i kao Cane Kurbla u "Otpisanima", kao i po ulogama u serijama "Kraj dinastije Obrenović", "Gorki plodovi", "Više od igre".


Gajio je veliku ljubav prema kazalištu, a tijekom svoje duge karijere odigrao je više od 150 uloga. Bio je dugogodišnji prvak Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a za 33 godine provedene u njemu odigrao je 60 uloga. Bio je i dugogodišnji profesor na beogradskoj Akademiji umjetnosti, gdje je učio je brojne poznate glumce.


Krajem listopada ove godine objavljeno je kako se na snimanju filma "Bilo Jednom u Srbiji" Bekjarev zarazio koronavirusom te je bio na bolničkom liječenju. Prije nekoliko tjedana je rekao kako nema temperaturu niti simptome, ali je morao ostati u Infektivnoj klinici u Beogradu. Prije desetak dana mu se pogoršalo stanje. Od korona virusa trenutno se u Beogradu liječe i njegove kolege Žarko Laušević, Anđelka Prpić, Nela Mihailović, Milica Milša, Suzana Petričević, Vesna Čipčić, Dragana Mićalović, Irfan Mensur i reditelj Srdan Golubović. Kao njegov zadnji film ostat će ovogodišnji "Ime naroda", u režiji Darka Bajića.


Njegova supruga Milka po majci je Šibenčanka, a po ocu Zadranka pa je obitelj sa sinom Vanjom svake godine ljetovala u Postirama na Braču, javlja "Slobodna Dalmacija". Veliki prijatelj bio je s pokojnim boksačem Matom Parlovom.T.Kvorka
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana