Novosti
KBC OSIJEK OSIGURAO MAKSIMALNIH 200 KREVETA ZA KOVID PACIJENTE

U pripremi i posljednja „linija obrane” - dvorana Gradski vrt!
Objavljeno 17. studenog, 2020.

Klinički bolnički centar Osijek za kovid pozitivne pacijente izdvojio je oko 200-tinjak kreveta i to je maksimalan broj kako druga zdravstvena zaštita ne bi bila ozbijno narušena.
Poručio je to ravnatelj KBC-a Osijek Željko Zubčić nakon rekordnog broja zaraženih na području Osječko-baranjske županije.


- Onkologija, ginekologija, kardiologja mora raditi. Imamo srčanih udara, moždanih udara, poroda i stoga je 200-tinjak osiguranih kreveta za kovid pacijente maksimalan broj. Određenim slijedom upućujemo pacijente u Opću županijsku bolnicu Našice i to po pet dnevno i ondje je danas oko 40 pacijenata pozitivnih na koronavirus – rekao je ravnatelj Zubčić, dodajući da je dvorana Gradski vrt posljednja linija obrane koja se polako priprema za prihvat pacijenata. Civilna zaštita napravila je izvid i velik dio opreme je na raspolaganju te se nalazi u skladištu u Bizovcu. Zubčić je istaknuo kako se nada da oprema ipak neće zatrebati, no ponovio je da, ukoliko se ispune kapaciteti obje bolnice, osječki će KBC preuzeti brigu za dvoranu Gradski vrt.


- Apeliram na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera. Velike su brojke u pitanju i morate znati da ovdje gravitiraju i pacijenti iz drugih županija. To su sve teški pacijenti, osobe koje očekuje respirator ili su već na respiratoru i svi oni nalaze se u KBC-u Osijek – dodao je Zubčić, naglašavajući da je i KBC Osijek „izvan stroja”, jer je što zbog pozitivnih rezultata na Covid-19, što zbog samoizolacije trenutno odsutno 22 liječnika i 62 medicinske sestre.


- Mi smo velik sustav sa 3100 djelatnika, od kojih je 1300 medicinskih sestara te 580 liječnika. No, zbog novih radilišta i koronavirusa svako daljnje ispadanje iz rada ozbiljno će narušiti sustav – upozorio je ravnatelj Zubčić. Apel građanima za poštivanje mjera nakon iznesenih podataka o broju oboljelih u Osječko-baranjskoj županiji iznio je i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Ivan Hampovčan. M. Mihelić

Možda ste propustili...

DAMIR ŠKARO

Potvrda presude

STAMBENA POLITIKA PRVI PUT U FOKUSU KAMPANJE

Problem cijena i dostupnosti stana nemoguće je ignorirati