Sport
OSJEČANI SE SPREMAJU ZA DERBI

Škorić kod Dalića, Beljo otišao u Pulu
Objavljeno 17. studenog, 2020.
Nakon što su bez stresa izborili plasman u četvrtfinale Kupa, nogometaši Osijeka okrenuli su se vjerojatno najvažnijem susretu ove jeseni. U subotu u Gradski vrt stiže vodeći Dinamo, koji bijelo-plavima bježi samo šest bodova, pa im taj susret nudi priliku da se, u slučaju pobjede, još malo približe lideru. Iako će trener Nenad Bjelica pokušati sniziti tenzije uoči tog susreta, teško će mu to poći za rukom jer cijela nogometna javnost u Hrvatskoj, a posebno navijači Osijeka, nestrpljivo iščekuju tu utakmicu. Uspije li Osijek zadržati korak s "modrima" i tako napraviti dodatni pritisak na njih, prvenstvo će bar do kraja prvog dijela sezone biti vrlo zanimljivo. Naravno, nije Osijek jedini izazivač jer tu su još Gorica i Rijeka, koje imaju po dvije utakmice manje od bijelo-plavih i Dinama, pa ako ih uspiju riješiti u svoju korist, mogu se umiješati u borbu za vrh. Ono što je Bjelici najvažnije uoči tog derbija svakako je stanje u igračkom kadru. Uz uvijek neizvjestan suživot s koronavirusom, Osječani su imali i priličnih problema s ozljedama pa kroz ovaj tek treba vidjeti na koga će trener bijelo-plavih moći računati.


- Nadam se kako će se velik dio ozlijeđenih igrača oporaviti te da ćemo se do Dinama dobro kompletirati. Naravno, nadamo se kako će nam se reprezentativci vratiti zdravi. To nam je najvažnije - kaže Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.


Kad već spominje reprezentativce, onda treba reći kako se taj kontingent povećao. S obzirom na probleme s kojima je suočen izbornik Hrvatske Zlatko Dalić, aktiviran je pretpoziv Miletu Škoriću i on se priključio Vatrenima, koji večeras u Splitu očekuje posljednji susret Lige nacija protiv Portugala. Osim kapetana, naknadni poziv na nastup u U-21 selekciji Hrvatske dobio je Dion Drena Beljo, pa se broj igrača Osijeka koji su u reprezentativnim aktivnostima povećao na pet. Uz dva spomenuta igrača već od ranije su sa svojim reprezentacijama Damjan Bohar i Mario Jurčević (Slovenija) te Merveil Ndockyt (Kongo).
Jedno od ključnih pitanja jest hoće li za nastup biti spreman Vedran Jugović, koji je iznimno važna karika osječke momčadi. On se još od susreta protiv Lokomotive muči s trbušnim zidom, a posljednje informacije su optimistične i govore kako bi on mogao biti u konkurenciji. Isto se odnosi na Laszla Kleinhesilera, koji je propustio susret s Hajdukom jer je imao pozitivan test na koronavirus. No njemu je desetodnevna izolacija istekla jučer, a s obzirom na to da nije imao simptome zaraze, u Gradskom vrtu se nadaju kako tijekom prisilnog mirovanja nije previše izgubio glede tjelesne spreme. Ako njih dvojica budu bila sposobna konkurirati, jedini izostanak mogao bi biti onaj Ante Ercega, koji se oporavlja od lakše operacije. Na njegovo mjesto mogao bi uskočiti Petar Bočkaj, koji je u Kup susretu protiv Kurilovca pokazao kako se polako vraća u željenu formu, a drugi kandidat za mjesto na desnom krilu je Merveil Ndockyt. D. Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike