Autoglas
STIŽE NA PROLJEĆE

Kangoo i Express, Renaultova revolucija u segmentu kombija
Objavljeno 17. studenog, 2020.
Kangoo podiže letvicu novom opremom i inovativnim sustavom za lakši pristup

Renault je predstavio novi Kangoo i novi Express koji će biti dostupni u izvedbi osobnog automobila i kao lako gospodarsko vozilo (LGV). Na tržište dolaze u proljeće 2021. Novi Kangoo, inovativni furgon atletskog i dinamičnog izgleda, ponajprije je namijenjen flotama, obrtnicima i trgovcima koji traže profesionalno vozilo izrađeno po mjeri i opremljeno najnovijom tehnologijom.

Ono što je potpuno novo je inovativni sustav za lakši pristup - Easy Side Access, ali i prilagodbu teretnog prostora - Easy Inside Gallery. Easy Side Access olakšava pristup teretnom prostoru. Uklanjanjem središnjeg nosača na novom Kangoou stvoren je najširi bočni otvor na tržištu od 1416 mm, što je dva puta veće u odnosu prema prethodnom modelu. Kod Easy Inside Gallery dobiva se uvlačiva pregrada u unutrašnjosti koja omogućuje prijevoz dugih i velikih predmeta iznad razine podnice, čime se oslobađa prostor na tlu.

Potpuno obnovljen prednji kraj ukrašen je kromiranom linijom koja spaja prednju masku i odbojnik dok isklesani bokovi, naglašena ramena, elegantna završna obrada i kromirani umetci daju ovoj izvedbi luksuzan sjaj. Obnovljenu unutrašnjost krasi vodoravna armaturna ploča s brojnim pretincima za pohranu, a nova, potpuno redizajnirana sjedala sada su još udobnija i kvalitetnija. Kupci će moći birati između dvije dužine, ručnog ili automatskog mjenjača te dizelskog, benzinskog ili električnog motora. Korisni obujam seže od 3,3 do 3,9 m³ u standardnoj izvedbi i od 4,2 do 4,9 m³ u produljenoj izvedbi. Novi Kangoo u putničkoj i teretnoj izvedbi proizvodit će se u Renaultovoj tvornici Maubeuge u Francuskoj.

Novi Renault Express praktičan je i učinkovit furgon namijenjen mladim poduzetnicima i vlasnicima malih flota. Dojam kvalitete i udobnosti u obnovljenoj unutrašnjosti dodatno je naglašen ojačanim sjedalima. Posebna je pozornost poklonjena prostoru za odlaganje i ergonomičnosti, pa se Renault Express može pohvaliti najvećim obujmom pretinaca za odlaganje u klasi (48 l) i utovarnim kapacitetom od 3,3 do 3,7 m³.

Novi Express u putničkoj i gospodarskoj izvedbi proizvodit će se u Renaultovoj tvornici u Tangeru u Maroku.

Milan Bugarić
// premijera //
Nova tehnologija za sigurnu vožnju
Novi Kangoo opremljen je multimedijskim sustavom Renault EASY LINK i novim sustavima za pomoć u vožnji uključujući digitalni unutarnji retrovizor sa stalnim prikazom. To jamči savršenu vidljivost stražnjeg dijela ceste. Izdvajaju se i sustav za obuzdavanje njihanja prikolice, elektronički nadzor stabilnosti pri kočenju i aktivni sustav kočenja u nuždi.
Možda ste propustili...

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce