Sport
ZANIMLJIV ODBOJKAŠKI SUPERLIGAŠKI VIKEND U GRADSKOM VRTU

Mursa dobila “nervozni” derbi, polovičan učinak za Osječanke
Objavljeno 16. studenog, 2020.

Osječki odbojkaški superligaški dvojac ostvario je očekivano preko vikenda na svom parketu. U igri je bilo devet bodova, a na kraju ih je šest ostalo u Gradskom vrtu, gdje nije bilo realno očekivati i puni plijen.

Njega su, pak, ostvarili odbojkaši Mursa-Osijeka koji su u derbiju 9. kola uspjeli drugi put ove sezone uzeti mjeru Splitu. No za razliku od rujna i pobjede u polufinalu Kupa Hrvatske, ovaj superligaški dvoboj bio je neizvjesniji, ali i nervozniji. Tenzije su bile visoke, užarile su se u završnici prvog seta koji uopće nije trebao ponuditi zanimljiv rasplet. Mursaši su imali 22:16, ali su se prerano opustili, što su Omrčen i društvo iskoristili, ali i nisu kapitalizirali do kraja. Osječani su iskoristili tek četvrtu loptu za vodstvo, Splićani su, pak, smatrali da su i oni zaslužili bar jednu, ali jedna sudačka odluka (opravdana) nije im se svidjela, a to je donijelo niz prigovora i sve se prenijelo na parket, gdje je nervoza bila očita. Pomalo neočekivano, ona se više odrazila na igru domaćina, koji je izgubio drugi set, mučio se i većim dijelom trećega, koji je ipak uspio riješiti u svoju korist. tek nakon toga gosti su se raspali i bilo je jasno da će Mursa-Osijek nastaviti svoju pobjedničku seriju.

- Izgleda da je samoizolacija i sedam dana netreniranja ipak ostavilo traga. Nije bilo tečnosti u našoj napadačkoj igri, mnogo smo griješili i samo dali prigodu Splitu da dvoboj učini zanimljivim. Patili smo se, a tek u četvrtome setu apsolutno smo dominirali. Nismo blistali, ali smo zasluženo došli do novih bodova - objektivan je trener Mursa-Osijeka Mario Teppert.

Zadovoljan može biti i njegov kolega na klupi odbojkašica s Drave Tomo Paun, iako je njegova ekipa upisala poraz i pobjedu. Osijek je u manje od 24 sata odradio dvije utakmice, prvo je u sklopu redovnog, 8. kola, odradio sraz u kojem je gostujući sastav bio u ulozi favorita.

Marina Kaštela opravdala je svoje mjesto u vrhu elitnog poretka, no u nedjelju gostujući sastav nije imao ni najmanje izgleda. Poreč je "pometen" u tri seta, a bio je to dvoboj iz zaostale 2. runde.

- Nisam nezadovoljan, jedino smatram da smo protiv Marine mogli bolje odraditi prvi set, možda ga čak i dobiti. Imali smo svojih prigoda, ali poslije više nije bilo dvojbi. No, tko zna, možda bi nas da je prva utakmica potrajala to malo i izmorilo za Poreč. Tu smo bili apsolutno dominantni te smo pokazali da smo u stanju odigrati u dvije utakmice zaredom u dobrom ritmu - smatra Paun.

Uspješni su bili i preostali slavonski superligaši. Odbojkaši Marsonije na Vijušu su upisali treću pobjedu zaredom, dobili su Sisak 3:1 (26:24, 21:25, 25:20, 25:23). Odbojkašice Enna Vukovara vratile su se s dva boda iz Splita, svladale su istoimenog domaćina 3:2 (20:25, 22:25, 25:18, 25:23, 15:6).

Nino Benčina
MURSA-OSIJEK       3

SPLIT       1

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Bez gledatelja. Suci: Kramar Šandl i Bingula (oboje Zagreb).

MURSA-OSIJEK: Bogdanović, Kraljević, Marinović, Matoković, K. Šućur, Prlić, Ivančić, J. Šućur, Varga, Peljušić, Nedić, Šmital, Majer, Stanković.

SPLIT: Karaula, Klisović, Krivić, Ličina, Gudelj, I. Ćosić, Dell’orco, Omrčen, Sabljić, Kulušić.

REZULTAT PO SETOVIMA: 29:27, 22:25, 25:22, 25:16
OSIJEK       0

MARINA KAŠTELA       3

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Bez gledatelja: Suci: Bingula i Kramar Šandl.

OSIJEK: Kainz, Kolobarić, Pupovac, Kolarić, I. Lovrić, Štebih, Šimunec, Matusina, Gregurić, Jurić, Lizatović, Gajić.

MARINA KAŠTELA: Botić, Subašić, Šolić, Dežulović, Kalman, K. Zdilar, Barać, Vukić, J. Zdilar, Ćurak.

REZULTAT PO SETOVIMA:19:25, 18:25, 13:25
OSIJEK       3

POREČ       0

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Bez gledatelja: Suci: Kramar Šandl i Bingula.

OSIJEK: Kainz, Kolobarić, Pupovac, KOlarić, I. Lovrić, Štebih, Šimunec, Matusina, Gregurić, Jurić, LIzatović, Gajić.

POREČ: Banko, Scoria, Burilo, Vekić, Momić, Poropat, Pauletić, Gržetić, Plazanić, Curać, Hajmut.

REZULTAT PO SETOVIMA: 25.21, 25:12, 25:13
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike