Osijek
ZAKUP DRŽAVNIH POSLOVNIH PROSTORA

Nema zainteresiranih za “Znanje”
Objavljeno 15. studenog, 2020.
Završena su dva velika natječaja za dugoročni zakup atraktivnih poslovnih prostora u državnom vlasništvu diljem Hrvatske u sklopu kojih su se tražili novi najmoprimci za nekretnine na top-lokacijama u gradskim središtima. Kada je riječ o Osijeku, u ponudi su bile četiri nekretnine, od kojih su tri dobile nove zakupnike na razdoblje od deset godina.

Riječ je o trima poslovnim prostorima u Županijskoj ulici, od kojih su se koplja najviše lomila za najmanji od njih, onaj u Županijskoj 2, u zgradi odmah uz pješačku zonu i konkatedralu. Riječ je o bivšem poslovnom prostoru zlatarnice "Mjeda", u prizemlju zgrade, površine samo 8,69 kvadrata, koji se nalazi između ureda Turističke zajednice Osijek i The Kavane. Početna je mjesečna netocijena zakupa iznosila 492,20 kuna, za prostor su pristigle četiri valjane ponude, a u konačnici je iznajmljen po mjesečnoj netocijeni od 1000 kuna.

Iznajmljen je i veliki prostor u Županijskoj 11, u kojemu je posljednji zakupnik bila trgovina neprehrambenih kućanskih artikala i igračaka "Jam Jam". Riječ je o prostoru u prizemlju zgrade, površine čak 154,55 četvornih metara, "B" energetskog razreda, potpuno infrastrukturno uređenom, koji se za poslovanje preuzima po principu "ključ u ruke". Prostor se nalazi uz zgradu Hrvatskog narodnog kazališta, prekoputa zgrade županijske uprave. Početna je mjesečna netozakupnina iznosila 8753,71 kunu, a otišao je u ruke jedinog ponuđača koji je predao valjanu ponudu, te koji će nakon sklapanja ugovora mjesečni najam plaćati u iznosu od 8950 kuna neto. Kako doznajemo, za taj je prostor bilo zainteresirano više obrta i trgovačkih društava, među kojima i jedan domaći trgovački lanac.

Iznajmljen je i poslovni prostor u Županijskoj 39, također u prizemlju ulične zgrade, površine 29,39 kvadrata, koji je niz godina služio kao frizerski salon. Početna je mjesečna netozakupnina iznosila 1256,98 kunu, a iznajmljen je za 1310 kuna.

Bez zakupnika je ostao najveći i najatraktivniji poslovni prostor u ponudi, onaj na korzu, točnije, u Kapucinskoj 36, odakle su Osječani lani teška srca ispratili knjižaru "Znanje". Minimalana je netocijena mjesečnog zakupa od 10.162,35 kuna za 179,42 kvadrata, čini se, bila neprihvatljiva, što je, podsjetimo, bilo navedeno i kao razlog zatvaranja osječke prodavaonice nakladničke kuće "Znanje". I. Solar
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana