Mozaik
PROGLAŠENI NOSITELJI FRANCKOVA PRIZNANJA ZA IZVRSNOST

Devet slavonskih kafića našlo se na listi najboljih
Objavljeno 13. studenog, 2020.
Franck Barista Club priznanje za devet ugostiteljskih objekata s područja Slavonije

S ciljem promicanja izvrsnosti u ugostiteljstvu, Franck je drugu godinu zaredom najboljim ugostiteljskim objektima u Hrvatskoj dodijelio prestižno priznanje Franck Barista Club koje gostima jamči vrhunski pripremljenu kavu. Na listi najboljih ove godine našlo se čak devet slavonskih kafića.

 

Među njima su Caffe Bar Korzo 23, Caffe Bar Press i Gold by Waldinger iz Osijeka, zatim vinkovački Excellent Pub i Coffee & wine bar Gymnasium te đakovački Caffe bar My place i Caffe bar London bar. U Slavonskom Brodu najbolja kava pije se u Caffe baru Come back, a u Virovitici ju poslužuju u Chocolate i palačinka baru.

Inače, Franck Barista Club predstavlja sustav ocjenjivanja i nagrađivanja najboljih ugostiteljskih objekata koji su ujedno i partneri Francka. Odabir ugostiteljskih objekata koji najbolje pripremaju i poslužuju tople napitke radi se metodom tajnih gostiju te se vodi kriterijima poput kvalitete i prezentacije espressa i ostalih napitaka od kave, zatim održavanja opreme te posluživanja gostiju.

 

„Projektima poput Franck Barista Cluba pružamo punu podršku svojim partnerima u ugostiteljstvu, dodatno potičemo i promoviramo izvrsnost te potvrđujemo posvećenost stvaranju trendova i podizanju razine kvalitete espressa i ostalih napitaka od kave u ugostiteljskim objektima u Hrvatskoj“, rekao je Mislav Žižanović, voditelj Trade Marketinga za HoReCa kanal. 

Prošle godine, kada je priznanje po prvi puta i pokrenuto, nominiran je bio 31 ugostiteljski objekt, a priznanja je dobilo njih ukupno 17 kafića u 10 hrvatskih gradova. Ove godine broj nominiranih porastao je na 58, a svaki od njih Franckovi ocjenjivači, inače baristi sa zavidnim profesionalnim iskustvom, obišli su po četiri puta. Najvišu ocjenu od 45 bodova dobilo je ukupno 13 ugostiteljskih objekata, a uvjete za dobivanje priznanja Franck Barista Cluba osvojilo je 38 ugostiteljskih objekata. PR

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike