Mozaik
NJEMAČKI OVČARI MAJOR I CHAMP

Nakon četiri godine psi se vraćaju u Bijelu kuću
Objavljeno 8. studenog, 2020.

WASHINGTON - Nakon pet dana neizvjesnosti Amerika je dobila izabranog predsjednika, a od siječnja će, nakon četiri godine, travnjacima Bijele kuće ponovno trčati najbolji čovjekovi prijatelji.

U rezidenciji američkog predsjednika na adresi 1600 Pennsylvania Avenue NW u  Washington, D.C. nije bilo predsjedničkih pasa od 2016., kada je u nju uselio republikanac Donald Trump kao prvi predsjednik nakon mnogo desetljeća koji nije imao psa.

To će se sada promijeniti i 2021. u Bijelu kuću će zajedno s Bidenovom obitelji useliti njemački ovčari Major i Champ.

Bidenovi unuci prozvali su dvanaestogodišnjeg Champa koji se pridružio obitelji 2008., Biden Stariji, piše u nedjelju USA Today.

Mlađeg Majora Bidenovi su udomili prije dvije godine i on je prvi udomljeni pas koji ulazi u Bijelu kuću. Bio je jedan od šest štenadi bačenih na smetlište i spašenih hitnom veterinarskom intervencijom jer su bili izloženi otrovima, objavila je 2018. udruga Delaware Humane Association.

"Tako smo sretni što smo primili Majora u obitelj i jako smo zahvalni Delaware Humane Association na tome što pronalaze dom za Majora i bezbrojne druge životinje", rekao je Biden za CNN 2018.

JoeBiden je bio vlasnik najmanje tri druga njemačka ovčara i doge zvane Governer.

(Hina)  

Možda ste propustili...

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

Najčitanije iz rubrike