Crna kronika
KRVAVI NAPAD ISPRED OSJEČKE "LJEPOTICE"

Muškarac nožem nasrnuo na ženu i njezino dijete
Objavljeno 7. studenog, 2020.

Nezapamćeni zločin dogodio se večeras u Osijeku kada je muškarac nožem nasrnuo na ženu i njezino dijete ispred ulaza u zgradu na Trpimirovoj ulici broj 4 b, među Osječanima poznatoj pod nazivom "ljepotica".

Kako doznajemo od očevidaca ovog nemilog događaja, muškarac je sat vremena prije napada proveo sjedeći u kafiću u podnožju iste zgrade, a potom je izašao i čekao ženu pred ulazom. Kada je u ona pratnji djeteta izašla iz ulaza nasrnuo je na njih nožem. Očevici kažu da se radilo o običnom kuhinjskom nožu, dugom oko 25 centimetara, s uskom oštricom.

Mlađa osoba je zapomagala je: "Pomozite, ubit će mi mamu", prepričava susjeda koja je prilazila zgradi iz smjera naselja Sjenjak.

I žena je zvala pomoć, policiju, a prestravljeno dijete joj je pokušavalo pomoći kada ju je, čini se po izjavama svjedoka, muškarac oborio na tlo. Vrlo brzo iz zgrade su istrčali susjedi koji su uspjeli svladati muškarca i prekinuti njegov krvavi napad. Prilikom naguravanja, neslužbeno doznajemo, muškarac se i sam ozlijedio nožem koji nije ispuštao iz ruke.
Stanarka Trpimirove 4b vidjela je većinu onoga što se događalo pred zgradom.

- Gledala sam nogometnu utakmicu. U poluvremenu, oko 17,45 sati, išla sam po rublje da ga stavim u perilicu i tada sam čula zvuk kao da netko baca sanduke, udarce i strahovito udaranje i jednih i drugih vrata na ulazu u zgradu. Začulo se odmah potom da je nešto vani palo i kako netko viče: "Zovite molim vas policiju! Hitno zovite policiju!". Shvatila sam da nešto nije dobro i otvorila sam prozor. Vidjela sam četvoricu mladih kako udaraju nekog muškarca i počela sam vikati na njih. Međutim, nitko nije obraćao pažnju na mene, a oko njih su svi mobitelima zvali policiju i hitnu pomoć. Mladi su pustili tog čovjeka i odjednom sam vidjela puno krvi, on je malo pomaknuo ruku i više se nije micao. Neke ženske osobe vikale su da su ranjene. Čula sam kako jedna žena kaže: "Šta sam trebala pustiti da mi ubije mamu?!", nakon što ju je netko upitao što se "petljala". Pokazivala je policajcima kako je ubodena u struk. Netko je rekao da je napadač nedavno dobio zabranu pristupa - priča nam Osječanka. Dodaje kako je čula da je netko pred zgradom rekao: "j**i ga i sam sebe je".

- Tu je bio i još jedan stariji čovjek koji je također pitao: "Što, pa zar sam trebao pustiti da ju ubije?". Tu je bio i jedan dečkić. Ne znam koliko godina je mogao imati, ali vidjelo se da je dijete. Prišli su mu policajci i djelatnici Hitne pomoći i vidjvši da je krvav pitali su ga je li ozlijeđen, a dječak je rekao: "Ne, ja sam uzeo nož, bacio sam ga dalje, pa sam krvav" - ispričala nam je očevitkinja ovog zločina.

Svi ozlijeđeni, kao i napadač, prevezeni su u Klinički bolnički centar Osijek. Policija je do 21,30 sati obavljala očevid kojim je rukovodila zamjenica županijskog državnog odvjetnika. Iz odvjetništva nisu željeli davati izjave, već su nas uputili na policiju.

Policija je izdala priopćenje za javnost u kome navode: "U večernjim satima u stambenoj zgradi u Osijeku 46-godišnji hrvatski državljanin je fizički napao 43-godišnju hrvatsku državljanku.

U tom je trenutku u pomoć napadnutoj ženi priskočio 50-godišnji hrvatski državljanin. 46-godišnjak je oštrim predmetom nanio ozljede 43-godišnjakinji i 50-godišnjaku, nakon čega je sebe ozlijedio oštrim predmetom.
Svi ozlijeđeni prevezeni su u Klinički bolnički centar Osijek gdje im je pružena liječnička pomoć.
Očevid na mjestu događaja obavit će očevidna ekipa Policijske uprave osječko-baranjske.
Po završetku očevida i kriminalističkog istraživanja Policijska uprava osječko-baranjska će o svim relevantnim činjenicama izvijestiti javnost."

Nakon ovog krvavog zločina ispred ulaza gdje se napad dogodio na tlu su ostale razbacane školske knjige i vrećice, kao i ženska jakna.
Za sada nema službenih informacija o težini ozljeda žrtvi ni napadača, kao ni detalja koji bi objasnili što je uzrok tom krvavom napadu.

Sandra Lacić/Darko Pejić

Možda ste propustili...

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

PROMETNA NESREĆA U JUGOVU POLJU

Unesrećenog iz vozila spašavali vatrogasci

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri