Osijek
PROJEKT JEAN MONNET

Besplatno usavršavanje engleskog, francuskog i njemačkog
Objavljeno 3. studenog, 2020.
Pravni fakultet Osijeku počeo je s provedbom projekta Jean Monnet modula "LANGUAGE AND EU LAW EXCELLENCE" - LEULEX. Projekt vrijedan 30.240 eura odobrila je i sufinancira Europska unija kroz program Erasmus+ 2014. – 2020. Trajanje projekta je od 15. rujna 2020. do 14. rujna 2023. godine.

Projektne aktivnosti imaju za cilj unaprijediti izučavanje prava EU-a i produbiti poznavanje pravne terminologije EU-a na radnim jezicima EU-a: engleskom, njemačkom i francuskom. Pohađanje svih projektnih aktivnosti je besplatno. Ciljnu skupinu polaznika čine studenti prava preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine te Stručnog studija, kao i diplomirani pravnici raznih profila, predstavnici nevladinih udruga i javni službenici, ali i studenti svih razina studija Engleskog jezika i književnosti, Njemačkog jezika i književnosti Filozofskog fakulteta Osijek te zainteresirani sudionici iz susjednih zemalja u okruženju koje su u procesu pretpristupnih pregovora s EU-om.

Nositelji kolegija iskusni su profesori prava EU-a i stranih jezika Pravnoga fakulteta i profesorica francuskoga jezika koja je dugogodišnja suradnica fakulteta te profesori stranih jezika Filozofskog fakulteta. Preduvjet za pohađanje Programa je izvrsno poznavanje jednoga stranog jezika i minimalno 1. stupanj poznavanja drugoga stranog jezika (engleskoga ili njemačkoga). Nastavne aktivnosti počinju 13. studenoga 2020., i traju deset tjedana, a odvijat će se petkom popodne i subotom.

Većina nastave odvijat će se online (putem aplikacije zoom i drugih IT alata za virtualnu nastavu).

Više informacija na: www.pravos.unios.hr/leulex i www.facebook.com/JMMLeulex. Predstavljanje projekta, nastavnih aktivnosti i radionica Jean Monnet modula održat će se 5. studenoga 2020., u 18 sati, i odvijat će se putem Zooma. Zainteresirani se mogu prijaviti za sudjelovanje na e-mail adresu: kljubica@pravos.hr. I. Alilović
Možda ste propustili...

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

OKRUGLI STOL “BRENDIRANJE RIZNICOM”

Vrijednosti za zajednicu u riznici svojevrsne utopije

TEEN ZBOR INSTITUTA POLIFONIJA

Prva nagrada s pohvalom cum laude u Belgiji

Najčitanije iz rubrike