Osijek
DAN UOČI BLAGDANA

Umjerene gužve na grobljima, većina građana poštuje epidemiološke mjere
Objavljeno 31. listopada, 2020.

Tijekom subote na osječkim grobljima bilježi se umjerena gužva, najveći pritisak je jasno na Aninom, Centralnom i Donjogradskom groblju. Posjetitelji se u većini pridržavaju propisane epidemiološke mjere - nošenja maski cijelog vremena boravka na groblju, premda među njima ima manji dio onih koji maske ne nose preko nosa. Na svu sreću rijetki su oni koji su bez maski.
Podsjetnik kako je također obvezno izbjegavanje bliskog kontakta u razmaku od najmanje dva metra u zatvorenom i 1,5 metra na otvorenom prostoru groblja.

Za našeg obilaska Aninog i Retfalačkog groblja nismo zamijetili najavljene Kovid redare, vjerojatno će oni biti u funkciji na sam dan blagdana.
Prilaze grobljima, onom Aninom i na Centralnom groblju, u trenutcima povećane frekvencije automobilskog prometa povremeno je regulirala policija.
Za nedjelju, GPP je uveo i privremeni vozni red prema Centralnom i Donjogradskom groblju te se vožnja tim linijama neće naplaćivati. Konkretno, vozni red 34 prometovat će od MIO-a do Centralnoga groblja, vozni red 35 vozit će do Centralnoga groblja s Mačkamame, a vozni red 38 do Donjogradskoga groblja kreće s Juga 2.
Iz Ukopa podsjećaju kako ulazak građanima automobilom u prostor Centralnog groblja na sam dan Svih svetih neće biti dozvoljen. D.Ku. 

Najčitanije iz rubrike