Sport
SENZACIJA U BEČU

Sretni gubitnik pomeo Novaka Đokovića
Objavljeno 30. listopada, 2020.
Sretni gubitnik, Talijan Lorenzo Sonego, priredio je senzaciju nad senzacijama. U četvrtfinalu ATP turnira u Beču pobijedio je prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića, i to na kakav način, sa 6:2, 6:1 za samo 68 minuta igre. Iznenađenje je Sonegova pobjeda, a još veće način na koji je uništio i pomeo Đokovića, koji će i ovu godinu završiti kao broj jedan ATP ljestvice. Đoković u meču na dva dobivena seta nikada nije uzeo manje od četiri gema, sve do ovoga petka i sudara sa sretnim gubitnikom iz Italije, inače 42. tenisačem svijeta. Nitko još od 2005. i Marata Safina nije tako uvjerljivo dobio Srbina. Safin je tada na Australian Openu također prepustio Đokoviću samo tri gema, ali u meču na tri dobivena seta.


Da Sonegova bečka priča bude još luđa, dovoljno je spomenuti kako je u glavni ždrijeb ušao doista sretno, kao sretni gubitnik. U kvalifikacijama je izgubio od Bedenea, a onda je kao "lucky loser" ušao u turnir nakon što je Schwartzman odustao. I uspio je doći do najvećeg skalpa u karijeri, u petak je upisao prvu pobjedu nad igračem iz društva top-10, ali i prvo polufinale na ATP turnirima od lani i Kitzbuehela.


Sonego je potpuno nadigrao najboljeg tenisača svijeta, spasivši svih šest break-lopti koje je Đoković imao u drugom setu, kad se pokušavao vratiti u meč. Vrlo dobrim servisom i napadačkom igrom, gotovo bez pogreške u prvom setu, Talijan je pronašao pobjedničku formulu protiv neprepoznatljivog i potpuno indisponiranog Đokovića. Turnir je u istom danu ostao i bez drugog nositelja. Rus Andrej Rubljov iznenadio je domaćeg favorita i branitelja naslova Dominica Thiema i slavio sa 7:6 (5), 6:2.
U petak je u akciji bio i hrvatski tenisač Franko Škugor, ali ne u Beču, nego na ATP turniru u Nur-Sultanu. Škugor se s Japancem Benom McLachanom plasirao u polufinale parova nakon što su svladali Nizozemca Sandera Arendsa i Novozelanđanina Artema Sitaka sa 6:3, 7:6 (4). Za plasman u finale Škugor i McLachlan igrat će protiv Australaca Maxa Purcella i Lukea Savillea. I. Li.
Najčitanije iz rubrike