Novosti
KUPOPRODAJA OSJEČKE MLJEKARE

Vlada zadovoljna uspješnim dogovorom Meggle-Belje
Objavljeno 30. listopada, 2020.
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković izjavila je u petak da je Vlada zadovoljna uspješnim okončanjem pregovora između tvrtke Meggle i Fortenova grupe, odnosno Belja plus, jer će se nastaviti proizvodnja i otkup mlijeka, a značajan broj radnika nastavit će raditi.


Fortenova grupa u srijedu je izvijestila da su Belje plus i Meggle Hrvatska postigli dogovor o kupoprodaji nekretnina i proizvodne linije osječke mljekare, pa bi Belje početkom iduće godine trebalo početi sa svojom proizvodnjom, a očekuje se i zapošljavanje stotinjak radnika. "Vlada je zadovoljna uspješnim okončanjem pregovora između tvrtki Meggle i Fortenova, odnosno Belja plus. Jako smo zadovoljni što će se proizvodnja nastaviti, što se osiguravaju uvjeti za rast i razvoj, što će značajan broj radnika nastaviti raditi, i što će se u potpunosti osigurati otkup mlijeka", kazala je Vučković nakon sastanka s glavnim izvršni direktorom Fortenova grupe Fabrisom Peruškom u Vladi.


To je, kazala je Vučković, autonomna odluka i rezultat poslovnih pregovora dvaju poslovnih subjekta, a Vlada će nastaviti raditi na osiguranju poslovnih uvjeta i smanjivanju administrativnih barijera koji će omogućiti i ostanak investitora i razvoj prerađivačke industrije, što je više moguće na temeljima primarne poljoprivredne proizvodnje.


Vučković je rekla i kako je u zadnja četiri mjeseca, nakon niza godina, prvi put ostvaren skroman, ali ipak rast proizvodnje mlijeka u Hrvatskoj.


Zahvalila je svim primarnim proizvođačima te najavila nova ulaganja putem budućeg višegodišnjeg redovnog financijskog okvira i mehanizma za oporavak i otpornost, daljnjim potporama iz državnog proračuna za primarne proizvođače, kao i investicijama za poljoprivrednike i prehrambenu industriju.


Fabris Peruško rekao je da će dogovor s Meggleom Belju omogućiti proširenje lepeze proizvoda s ABC brendom.


Kazao je i kako mu je drago što se na taj način održala proizvodnja za veliki broj kooperanata, napominjući kako je Belje plus bio najveći kooperant Megglea u Osijeku te će se na taj način omogućiti nastavak proizvodnje.


Na novinarski upit kako komentira neslužbene informacije da Meggle nije htio kupiti pročišćivač koji je propisan EU pravilima te su zbog toga otišli u Srbiju, Peruško je rekao da ne može komentirati odluke Megglea te kako misli da su razlozi za odlazak s hrvatskog tržišta neki drugi. Upitan kada će se znati odluka vezana uz prodaju Leda, i je li ta odluka već donesena, Peruško je rekao kako se proces nastavlja.


"Dobili smo velik broj neobvezujućih ponuda. S nekim od potencijalnih kupaca krenuli smo u proces daljnjeg due dilligenca, i uskoro ćemo obavijestiti javnost o najnovijim koracima", rekao je.
Fortenova grupa sredinom rujna izvijestila je da je zaprimila niz neobvezujućih ponuda za preuzimanje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje čine Poslovnu grupu zamrznute hrane, a cilj je do sredine listopada donijeti odluku o tome "hoće li na jednoj, ili više njih, nastaviti raditi". H
Belje plus početkom iduće godine trebalo bi početi s proizvodnjom u osječkoj mljekari
Možda ste propustili...

NEOVISNI KANDIDAT NA LISTI HRVATSKOG BILA U 11. IZBORNOJ JEDINICI

Tolj: Obnoviti Herceg-Bosnu

U RAFINERIJI NAFTE RIJEKA

Pokretanje proizvodnje