Regija
ECOCORTEC USPJEŠAN I U VRIJEME PANDEMIJE KORONAVIRUSA

Donira zdravstvene ustanove i otvara novu, treću tvornicu
Objavljeno 30. listopada, 2020.
BELI MANASTIR

Tvrtka EcoCortec, vlasnika Borisa Mikšića, u čijem je sastavu najveća tvornica antikorozivnih folija u Europi, donirat će 80.000 kuna za potrebe zdravstva u borbi protiv koronavirusa. Kako ističu, sredstva će biti uplaćena zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, KBC-u Osijek, Domu zdravlja Beli Manastir i Domu zdravlja Kaštela, gdje se nalazi EcoCortecova sestrinska tvornica CortecCros.

- U ovoj zdravstvenoj krizi koja je zahvatila cijeli svijet moramo biti solidarni - kaže Mikšić, naglašavajući kako mu je jasno da većina građana i poduzetnika pogođenih restriktivnim mjerama ne može pomoći financijski, ali svi mogu biti oprezni i pridržavati se epidemioloških mjera. Dodaje kako su pandemijom pogođene mnoge tvrtke, što im budućnost čini neizvjesnom. One, pak, koje su održale dobro poslovanje, poziva da pomognu koliko mogu. Upravo takav je slučaj s njegovom belomanastirskom tvornicom, koja u zadnjem tromjesečju bilježi rast od 20 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Tvornica radi već 15 godina, tijekom kojih je imala tri faze širenja. Proširena je prije dvije godine, a za izgradnju i opremanje uloženo je približno 28 milijuna kuna, od čega su 35 posto sredstva europskih fondova. S obzirom na to da je EcoCortec specijaliziran za ekološke proizvode za pakiranje, pokrenuta je i proizvodnja kemijskih proizvoda za zaštitu od korozije u Splitu, pod licencom korporacije u Mikšićevu vlasništvu, Cortec® Corporation USA. Na ovome ne misle stati, pa je za iduću godinu najavljena gradnja nove tvornice za obradu polimera u Belom Manastiru, na približno 2000 četvornih metara. Novi objekt bit će podijeljen u dvije proizvodne hale. U jednoj će se proizvoditi Cortecov patentirani VpCI aditiv za zaštitu od korozije, što će pridonijeti samoodrživosti proizvodnje EcoCorteca, a u drugoj hali bit će pogon za recikliranje.

- Pandemija koronavirusa nije utjecala na uspješno poslovanje tvornice. Tijekom listopada zabilježen je rekordan rast prodaje od početaka 2005. godine. Burne promjene na tržištu su nam signalizirale da još bolje organiziramo unutarnje procese i posložimo prioritete - kaže Dijana Zrinski, generalni manager EcoCorteca, dodajući kako su im najveći prioriteti kvaliteta proizvoda i zaposlenici, kojih je u ovom trenutku 55. Broj zaposlenika se tijekom listopada povećao za 20 posto. I. Getto
Najčitanije iz rubrike