Regija
U POVODU DANA SVIH SVETIH

Regulacija prometa, na grobljima maske
Objavljeno 30. listopada, 2020.
VINKOVCI

Zbog očekivanog pojačanog prometa iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske pozivaju vozače na strpljenje i poštovanje prometnih propisa, a svim građanima skreću pozornost na pridržavanje preporuka i nužnih epidemioloških mjera prilikom posjeta grobljima.

Policija, naime, navodi kako se 31. listopada i 1. i 2. studenoga na području Vukovarsko-srijemske županije očekuje povećanje prometa vozila i kretanja građana na prilazima većim grobljima, u skladu s tradicionalnim vjerskim i obiteljskim običajima obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana. "Policija stoga skreće pozornost svim vozačima na poštovanje prometnih propisa, a posebno da brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na cesti te da prilikom parkiranja vozila pravilno koriste parkirališna mjesta i time omoguće nesmetan prolaz pješacima. Kako bi se osigurala sigurnija i brža protočnost prometa na frekventnijim raskrižjima u gradovima promet će regulirati policijski službenici. No preporuke građanima su da iskoriste blagodat lijepog vremena i na groblja se upute pješice zato da bi se izbjegla nepotrebna gužva i nervoza zbog otežanog parkiranja vozila u neposrednoj blizini groblja", naveli su iz policije, upućujući i vozače da po mogućnosti koriste alternativne pravce kretanja kako bi se izbjegle gužve i zastoji u prometu. Također, zbog očekivanog pojačanog prometa na graničnim prijelazima, granična policija otvorit će optimalan broj ulazno-izlaznih prometnih trakova, no svim građanima koji će uoči i nakon blagdana Svih svetih prelaziti državnu granicu ukazuje se na moguće zastoje i čekanja na graničnim prijelazima zbog vremena potrebnog za provedbu granične kontrole.

"U vremenu epidemije bolesti COVID-19 građani se izričito moraju držati preporuka i nužnih epidemioloških mjera vezanih uz posjet grobljima i sakralnim objektima, a sve kako bi se zaštitilo zdravlje ljudi i ujedno ispunile vjerske i obiteljske potrebe građana. Sukladno odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 25. listopada, obvezno je korištenje maski za lice, ili medicinskih maski prilikom ulaska i boravka na grobljima", upozorili su iz PU-a u Vinkovcima. S.B.
Možda ste propustili...

“SUPER JE BITI RAZLIČIT” U DJEČJEM VRTIĆU VUKOVAR II

Za potencijalno darovitu djecu tjedna igraonica

VINKOVAČKE ŠKOLE SPREMNE ZA NASTAVU

Zbog Banovine će vježbati evakuaciju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NIKAD CRNJE BROJKE

Župa imala dvostruko više ukopa od krštenja

2

STIPO STANKOVIĆ INSTRUKTOR JE I SAVJETNIK ZA PONAŠANJE PASA

Pse uči poslušnosti, socijalizaciji i priprema ih za razna natjecanja

3

SKLIZOVIĆI ČUVAJU PREDMETE STARE 120 GODINA

Šokački kutak i za snimanje glazbenih spotova