Crna kronika
POLICIJSKE ISTRAGE DALE SU REZULTAT

Otkriveno sedam slavonskih lopova
Objavljeno 30. listopada, 2020.
Identitet sedam lopova otkrila je policija ovih dana u Slavoniji. Nakon poduže kriminalističke istrage osječka je policija osumnjičila 20-godišnjeg mladića iz Zagreba da je još 1. ožujka ove godine oko 22 sata ispred igraonice ukrao bicikl 44-godišnjaka iz Podravlja. Iako se ne navode detalji istrage, doznajemo kako je mladić pokušao prodati bicikl i da je tada pokrenuta istraga koja je dovela do identiteta mladog lopova. Mladić je zbog krađe kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.


Još dva mlada kradljivca pala su u ruke policiji. Riječ je o 17-godišnjaku i 18 godišnjaku iz Velike kod Požege, koje je nakon provedene kriminalistike istrage policija osumnjičila da su u srijedu, u ranim jutarnjim satima, u Vinogradskoj ulici u svom mjestu provalili u trgovinu. Istraga nije stala samo na ovoj provali, pa su policajci otkrili grijehe mladića i od prošle godine. Kako priopćava Policijska uprava požeško-slavonska, mladi je dvojac osumnjičen i da su u noći između 10. i 11. studenoga prošle godine, u Ulici Stjepana Radića u Velikoj, provalili u trgovinu u vlasništvu zadruge iz Jakšića. Iz unutrašnjosti su mladi lopovi ukrali alkoholna pića, cigarete i novac, a u istu su trgovinu pokušali provaliti i u noći između 25. i 26. studenoga 2019. godine. Taj su put otišli bez plijena.


Policajci iz Slavonskog Broda i Đakova razriješili su pak više krađa goriva u kojima je počinjena šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna. Četrdesetjednogodišnjak i 16-godišnji maloljetnik s područja općine Podgorač osumnjičeni su da su tijekom svibnja, lipnja i srpnja ove godine, na području Migalovaca, iz rezervoara za gorivo parkiranih radnih strojeva, pretakanjem ukrali dizelsko gorivo. Obojica su kazneno prijavljena, a nisu potvrđene sumnje da se radi o ocu i sinu.
Policajci Policijske postaje Slavonski Brod su, također, dovršili kriminalističko istraživanje nad dvije osobe u dobi od 21 i 29 godina koje su osumnjičene da su 3. kolovoza oko 17 sati, u Zagrebačkoj ulici u Slavonskom Brodu, s prodajnog pulta ukrali mobitel 63-godišnjakinje. Krađa je prijavljena istoga dana, a nakon toga višemjesečna policijska istraga dala je na kraju rezultata. S.Lacić
Za krađu goriva u Migalovcima osumnjičeni su 41-godišnak i 16-godišnjak s područja Podgorača
2

dodatne provale policija je otkrila nakon uhićivanja mladića iz Velike
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana