Sport
PREKRAJANJE RASPOREDA HT PREMIJER LIGE

Učestale odgode zbog korone, nadoknade do kraja godine
Objavljeno 30. listopada, 2020.

Ušao je koronavirus već dobrano i u naša sportska ligaška natjecanja, a od elitnih sportova zasad je najviše pogođena HT Premijer liga košarkaša. Stoga je stigla i očekivana reakcija Hrvatskog košarkaškog saveza, koji je malo prekrojio utvrđeni raspored.

Riječ je o utakmicama koje se trebaju igrati u rasponu od 9. do 15. kola, o rundama koje bi valjalo odraditi do kraja ove nesretne kalendarske godine. Promjene nisu radikalne (deveto kolo odgođeno je s 4. na 7. studenoga, posljednji dvoboji u 2020. odigrali bi se prije Božića), a donesene su kako bi se ostavilo što više prostora za odigravanje odgođenih utakmica, čiji broj raste iz tjedna u tjedan.

Virus je prisutan od početka natjecanja, ali sada je "zaražena baza" daleko veća, što je rezultiralo i prvom masovnijom odgodom, koja se dogodila prije tjedan dana. U sklopu 7. kola odigran je samo jedan od šest planiranih dvoboja, već sada se zna da ni predstojeće kolo neće biti kompletno. Svjedoci smo znatnog porasta broja osoba koje je zakvačio COVID-19 u Hrvatskoj, stoga je jasno da će i sportski (košarkaški) klubovi sve teže odolijevati u nastojanju da sačuvaju povoljno zdravstveno stanje u svojim svlačionicama.

To zasad za rukom polazi jedinom slavonskom premijerligašu, Vrijednosnice Osijek uspjele su odraditi šest od sedam planiranih dvoboja. Prva odgoda stigla je u prošlom kolu, gostovanje Gorice u Gradskom vrtu odradit će se u prvom od slobodnih termina.

- Nitko nema sedam odigranih dvoboja. Upravo Gorica ima najmanji broj, mi smo joj već treća uzastopna odgoda, stoga je jasno tko će imati najgušći program nakon povratka na parket. Znali smo da je ovakav scenarij moguć iako je uvodni dio sezone išao po planu. Ali prije tjedan dana stigle su prve masovnije odgode. Ništa značajnije nije se poremetilo, ali nitko ne zna kako će se odvijati daljnja situacija - kaže Renato Martinko, sportski direktor Vrijednosnica Osijek.

Ne treba razmišljati previše unaprijed, ali jasno je da ako se ovakvo stanje nastavi, iz kola u kolo pojavljivat će se sve više upitnika. HKS je zasad otvorio malo više slobodnih termina preko tjedna za nadoknadu zaostataka, ali ako ta brojka bude u još većem porastu, tada će se morati vući dodatni potezi.
N. Benčina
Renato Martinko

sportski direktor KK-a VROS

Znali smo da je ovakav scenarij moguć iako je uvodni dio sezone išao po planu. Ali prije tjedan dana stigle su prve masovnije odgode. Ništa značajnije nije se poremetilo, ali nitko ne zna kako će se odvijati daljnja situacija.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NK OSIJEK NIJE ZAVRŠIO ZIMSKO TRGOVANJE

Tko će još stati na lijevu stranu, ovisit će o novcu

2

Inter mijenja ime

3

NAKON DVA MJESECA HRVATSKI STRIJELCI PONOVO NA VATRENOJ LINIJI

Četvrti test za zračno EP u Osijeku