Novosti
GRADONAČELNIK VALPOVA NA METI KRITIKA ZBOG NEODGOVORNOSTI

Šutalo zaražen na
proslavi u klubu?
Objavljeno 28. listopada, 2020.
Matko Šutalo je i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Valpova

VALPOVO - Valpovački gradonačelnik Matko Šutalo navodno je pozitivan na koronavirus – vijest je to koja se danas u poslijepodnevnim satima počela širiti po društvenim mrežama. Premda službene potvrde o tome na stranicama Grada Valpova još uvijek nema, kao niti kako će se ova vijest (ukoliko se pokaže točnom)u narednim danima odraziti na funkcioniranje valpovačke gradske uprave, o slučaju se danas prvi očitovao nezavisni gradski vijećnik, Marko Tomoković.


„Gradonačelnik Grada Valpova Matko Šutalo, a koji je ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Valpova prema pisanjima nekih medija pozitivan je na koronavirus. Nekoliko dana prije bio je na proslavi pobjede NK Valpovke, a kako smo mogli vidjeti na fotografijama, bio je u vrlo bliskom kontaktu sa dvadesetak osoba bez poštivanja propisanih epidemioloških mjera.
Sjednica Gradskog vijeća Grada Valpova do daljnjeg je odgođena i pitanje je kada će Gradsko vijeće moći normalno funkcionirati. Oko važnijih stvari nažalost se ne može iskomunicirati na način da se održi tzv. "online" sjednica i upitno je kakav će biti epilog čitave novonastale situacije. Upitno je koliko će osoba u gradskoj upravi Grada Valpova zbog ovoga završiti u samoizolaciji te kakvo će biti funkcioniranje Grada Valpova.


Gradonačelnik je u ovoj situaciji postupio vrlo neodgovorno s obzirom na to da je on načelnik civilne zaštite i osoba koja je pozivala ljude na poštivanje propisanih epidemioloških mjera. Ono što je zabrinjavajuće jest činjenica da načelnika Stožera civilne zaštite Grada Valpova može smijeniti gradonačelnik, a gradonačelnik i načelnik su ista osoba pa se postavlja pitanje hoće li Matko Šutalo smijeniti sam sebe?“, otvoreno je upitao Marko Tomoković, nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Grada Valpova.
L.ANIČIĆ

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike