Novosti
POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

Broj zaraženih i dalje velik, danas još 14 pozitivnih
Objavljeno 28. listopada, 2020.

POŽEGA - Na posljednjem testiranju su u Požeško-slavonskoj županiji obrađena 43 uzorka, od kojih je 14 bilo pozitivnih. Tako su trenutačno aktivna 132 slučaja zaraze koronavirusom, od čega je 16 osoba hospitalizirano. U samoizolaciji je 407 osoba, a ukupno je preko 12 tisuća osoba. Od početka pandemije preminulo je 9 osoba zaraženih koronavirusom, od čega su 3 slučaja samo u proteklih tjedan dana. O tome je izvijestio Stožer Civilne zaštite Požeško-slavonske županije, nakon jutrošnje sjednice, a na konferenciji za novinare još jednom je apelirao na građane da se pridržavaju propisanih mjera.


I dalje se nastavlja problem izbjegavanja identificiranja kontakata koje je „pozitivna“ osoba imala, često uz opravdanje da se tako čuvaju radni procesi i sl. Dr. Ante Vitalia naglašava da se time situacija samo pogoršava, jer se to poslije višestruko „razbije o glavu“. Pozvao je također da se ne organiziraju okupljanja bez kojih se doista može. „Često organizatori napominju da preuzimaju odgovornost, ali kad se poslije pandemija proširi nisam vidio nigdje organizatore da nešto čine. Sve ide na teret zdravstvenog sustava, na “hvatanje” kontakata i organiziranje testiranja, te potom zbrinjavanje tih osoba. Organizatora više nema nigdje“ rekao je dr. Vitalia.
Ravnatelj Civilne zaštite Slavko Marinac izvijestio je kako se na razini pet slavonskih  županija priprema osiguranje dodatnih kapaciteta za smještaj pozitivnih osoba i osoba u samoizolaciji za koje se ne može osigurati odvojeni smještaj.  Takav centar s oko dvije stotine kreveta bio bi u Orahovici, u Edukacijskom centru Crvenog križa Gradskog društva Osijek. (B.S.T.)

Možda ste propustili...

MINISTAR GOSPODARSTVA U MAĐARSKOJ RAZGOVARAO O SURADNJI

Ćorić o mogućem otkupu dionica Ine

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

120 NOVOOBOLJELIH U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

Preminulo osam osoba, na respiratoru 32 pacijenta

2

MLADI PROIZVOĐAČI VOĆA IZ FERIČANACA

Obitelj Tomić: Sve radimo prema receptima naših baka

3

U VSŽ 142 NOVOOBOLJELE OSOBE

46 novozaraženih u Vukovaru