Crna kronika
ZLOČIN U RUŠEVU KOD ČAGLINA

Pokušao se ubiti, pa u naguravanju usmrtio suprugu?
Objavljeno 28. listopada, 2020.
Očevid je pokazao kako je Danijela B. usmrćena hicem u prsa ispaljenim iz poluautomatske puške

Još uvijek nisu poznati uzroci tragedije u kojoj je u Ruševu, mjestu nedaleko od Čaglina, u Požeško-slavonskoj županiji, smrtno stradala 48-godišnja Danijela B. Za sada je policija potvrdila samo kako se sumnja da je riječ o nasilnoj smrti te da je zbog smrti 48-godišnjakinje uhićen 58-godišnji muškarac. Policija nije objavila identitet mrtve žene, a ni muškarca, no doznajemo kako je uhićen Danijelin suprug Marijan B.


PU požeško-slavonska samo je kratko izvijestila da je mrtvo tijelo žene pronađeno u srijedu, oko 8 sati. Ubrzo je uhićen i 58-godišnjak, a policajci su počeli s očevidom kojim je rukovodio Franjo Kopunić, zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu. "Mogu samo reći kako je ženska osoba u dobi od 48 godina na mjestu preminula kada je ustrijeljena hicem iz poluautomatske puške. Ispaljeno streljivo pogodilo ju je u prsa.

Zbog sumnje da je počinio ubojstvo, priveden je 58-godišnjak nad kojim će se obaviti kriminalističko istraživanje, a bit će i saslušan u Županijskom državnom odvjetništvu", rekao je u poslijepodnevnim satima Kopunić, koji je naložio i obavljanje obdukcije nad tijelom 48-godišnjakinje na Odjelu patologije KBC-a Osijek.


Istraga ubojstva Danijele B. nastavlja se, a stanovnici Ruševa u šoku su nakon saznanja za zločin. Od njih doznajemo kako su supružnici prije 20-ak godina doselili u Ruševo iz Ogulina. Kupili su kuću i u braku su dobili dvije kćeri. Marijan B. je u vojnoj mirovini, a u Domovinskom ratu bio je pripadnik Tigrova. Mještani su čuli kako je obolio od PTSP-a te da se u nekoliko navrata liječio. U srijedu ujutro, pričaju mještani, Marijan je htio izvršiti samoubojstvo, a u čemu ga je supruga pokušala spriječiti. Navodno je došlo do naguravanja, prilikom čega je puška opalila, a ispaljeno streljivo na mjestu je usmrtilo 48-godišnjakinju. Odmah nakon toga pozvana je policija koju je, doznajemo, Marijan dočekao u kući.

- A što da vam kažem, uvijek kod ovakvih slučajeva svi govore da su svi bili divni i krasni, ali mi s Marijanom i Danijelom doista nismo imali nikakvih problema. Sa svim susjedima bili su u dobrim odnosima, a da je i bilo neke svađe, mi to nismo čuli. Ma, to je strašno, iza njih su ostale dvije krasne kćeri, jedna je u srednjoj školi, a druga u nižem razredu osnovne škole - doznajemo od susjeda. Doznajemo i kako je brigu o djeci preuzeo lokalni Centar za socijalnu skrb.

Sandra Lacić
OVE GODINE UBIJENO 14 ŽENA

Samo ove godine u Hrvatskoj je do sada ubijeno 14 žena, a šest su ih ubili partneri. Prije nekoliko dana policajac je u Susedgradu ubio 37-godišnju suprugu, pa sebe. Prije ispaljenih hitaca iz stana se čula svađa supružnika. Netko od susjeda potom je pozvao policiju koja je brzo došla, a da se nešto strašno u stanu dogodilo, stanovnici iz ulice Orešje shvatili su kada je ispred zgrade razvučena policijska vrpca, a u nju su počeli ulaziti policajci u zaštitnim odijelima.

Iako policija tvrdi da nema porasta nasilja nad ženama, zatvorene žene s nasilnicima proživljavaju jednake užase kao i prije, samo sada pod okriljem pandemije koronavirusa još su više pod kontrolom svojim nasilnika koji više vremena provode kod kuće.

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

Najčitanije iz rubrike