Sport
PH U MAČEVANJU

Dmitar Zvonimir uspješno zaključio specifičnu sezonu
Objavljeno 28. listopada, 2020.
Osječki klub na pobjedničkom podiju nije imao predstavnika jedino u seniorskoj konkurenciji

Osam mjeseci najbolji su hrvatski mačevaoci bili bez nastupa na domaćim stazama. Početkom ožujka sezona je iznenada prekinuta zbog dobro poznatih razloga, ali njezin je završetak ipak obilježen natjecanjem.


Zagreb je bio domaćin državnog prvenstva u disciplini mač, a na trodnevnom okupljanju hrvatske elite u dobrom su se svjetlu predstavili članovi osječkog MK Dmitar Zvonimir. Ekspedicija s Drave u metropoli je imala 21 natjecatelj(ic)a, koji su se okušali u kategorijama od U10, pa sve do veterana. Osvojeno je 12 medalja, od kojih devet u pojedinačnoj, a tri u ekipnoj konkurenciji.


- Zadovoljni smo prije svega što smo napokon nastupili na nekom natjecanju. Stanka je bila duga, ostavila je traga na našim članovima kojima je trebalo vremena da dostignu kvalitetnu razinu forme koja je očekivano izgubljena za vrijeme pandemije. Psihofizički lockdown ostavio je traga, ali od svibnja, kada smo se postupno vraćali aktivnostima, napravili smo očito dobar posao, o čemu svjedoče i osvojene medalje u Zagrebu - kaže Branko Lozančić, trener, predsjednik, ali i aktivni natjecatelj jedinog slavonskog mačevalačkog kluba.


Osvajači pojedinačnih odličja na PH su - U10 Petar Papa (bronca), U12 Ivana Radošević (srebro), Vita Jović (bronca), U14 Marin Marić (srebro), Matej Kurtović i Ivana Radošević (bronca), U17 Ivan Mikodanić (bronca), U20 Helena Lušić (bronca) i veteran Zdenko Kurtović (srebro). U ekipnom dijelu osvojene su medalje sva tri sjaja. Zlatni su kadeti U14 (Marin Marić, Tadej Jelić, Ivan Rimac, Matej Kurtović), srebrne mlađe kadetkinje (Tara Sikora, Greta Galić, Ivana Radošević, Sara Brković), a broncu su priskrbile juniorke (Helena Lušić, Sara Jakšić Kovač, Iva Radić). Dakle, odličjima su pokrivene sve kategorije, osim one seniorske, ali u bliskoj budućnosti možemo očekivati da će i netko iz Dmitra Zvonimira bit među najboljima u prestižnoj kategoriji.


- Naši rad s mlađim uzrastima dobar je zalog za budućnost. Mi smo još uvijek mlad kolektiv, ali imamo svoj plan i program koji provodimo i u ovakvima teškim vremenima. Šteta što nas zbog pandemije na ovo prvenstvo nije moglo otići i više, ranije smo imali približno 40 prijavljenih (toliki je i broj aktivnih članova), a sada smo to morali prepoloviti, ali vjerujem da ovakvo stanje neće predugo trajati - priželjkuje Lozančić.
Početak studenoga tradicionalno označava početak nove sezone. Ona je sada još uvijek puna upitnika, a sigurno je samo da će se u Tvrđi nesmetano odvijati trenažni proces prema svim epidemiološkim mjerama. Ako bude moguće, za mjesec dana bi se nastupilo na Kupu Grada Zagreba, a neizvjesno je kada će ponovno zaživjeti i mačevalačka natjecanja u gradu na Dravi.


Nino Benčina
12

odličja osvojili su osječki predstavnici na PH-u u Zagrebu. Devet je pojedinačnih, a tri su iz ekipne konkurencije
Možda ste propustili...

OSVRT NA 29. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Utrka za prvaka postala dvoboj, Osijek opet četvrti

NOVI USPJEH MLADOG ČEPINČANINA

Tadić startao sedmi, završio treći

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini