Novosti
FORTENOVA GRUPA

Nastavljaju ulaganja u svoje tvrtke u Slavoniji
Objavljeno 28. listopada, 2020.
Već neko vrijeme u javnosti se govori o mogućem spajanju slavonskih poljoprivrednih poduzeća Belja, VUPIK-a i PIK-a Vinkovci u jednu cjelinu pod nadzorom Fortenova grupe. O tome, kao i o drugim temama, na sastanku u Vinkovcima razgovarao je u utorak izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško s gradonačelnicima Vinkovaca i Otoka, Ivanom Bosančićem i Josipom Šarićem, te načelnicima općina Vukovarsko-srijemske županije. Nakon sastanka novinari su upitali Peruška kakvi su konkretno planovi Fortenova grupe kada je riječ o PIK-u Vinkovci, na što je on odgovorio da je detaljan plan investicija još uvijek u izradi. Nije želio odgovoriti planira li Fortenova preko Belja plus preuzeti osječku mljekaru od Meggle grupe. Rekao je samo kako će informacije o tome Fortenova grupa objaviti na svojoj web-stranici, možda već u srijedu.


"Kada riješimo pitanje naše kapitalne strukture, što će se dogoditi sljedeće godine, možemo reći da ćemo tada biti kompanija s najvećim investicijskim potencijalom u regiji. Upravo s predstavnicima lokalne uprave želimo vidjeti što možemo poduzeti i učiniti, a na obostrano zadovoljstvo. Tu prije svega mislim na gradnju novih farmi i proširenje proizvodnje", rekao je Fabris Peruško, dodavši kako će ovakvi sastanci postati redovit način komunikacije s lokalnom upravom.


"Svi znamo da PIK Vinkovci ima nemjeriv utjecaj na ovom području i zanimalo nas je stoga kako će se moguće spajanje ovih tvrtki odraziti na naš kraj. Samim sastankom možemo biti zadovoljni jer dobili smo garancije da neće biti otpuštanja radnika i da će se u ove tvrtke dodatno ulagati. Mi ćemo i dalje komunicirati s Fortenova grupom, u nadi da ćemo u ovom smislu biti partneri, a ne suprotstavljene strane", rekao je gradonačelnik Bosančić. Na pitanje hoće li PIK Vinkovci izgubiti svoju pravnu osobnost ulaskom u zajednicu s drugim tvrtkama, poručio je da se takvo što neće dogoditi te da se radi samo o integraciji određenih zajedničkih funkcija, kako bi kompanija postala efikasnija. Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i ovom je prilikom istaknuo važnost ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju na tom području, ali u smislu gradnje potrebne infrastrukture.
U srpnju prošle godine objavljeno je kako je više od stotinu nekretnina u vlasništvu operativnih kompanija Fortenova grupe stavljeno je u prodaju i to je izazvalo veliku pomutnju među zaposlenima. Među njima, diljem zemlje, ima različitih poljoprivrednih i građevinskih zemljišta, kao i nekadašnjih farmi za tov junadi ili pilića. Kako navodi Fortenova na svojoj stranici, tada je u vlasništvu operativnih kompanija Grupe bilo 117 nekretnina, koje su potpuno spremne za prodaju te ispunjavaju sve zakonske propise koji se odnose na kupoprodaju nekretnina. M.Flego
Peruško zasad nije želio odgovoriti planira li Fortenova preko Belja plus preuzeti osječku mljekaru
Možda ste propustili...