Novosti
NOVA SJEDNICA SABORA POČINJE 3. STUDENOGA - PO NOVIM PRAVILIMA

Usvajanje državnog proračuna 25. studenoga
Objavljeno 28. listopada, 2020.
Hrvatski sabor počet će novu redovitu sjednicu "Aktualnim prijepodnevom" u utorak, 3. studenoga, a na njoj bi trebao usvojiti državni proračun za iduću godinu i očitovati se o Vladinu godišnjem izvješću.


U utorak poslijepodne će premijer Andrej Plenković podnijeti izvješće o sastancima Europskog vijeća, rekao je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nakon sjednice proširenog Predsjedništva Sabora.


U srijedu, 4. studenoga, premijer će Saboru podnijeti Vladino godišnje izvješće, dan poslije Sabor će raspraviti rebalans državnoga proračuna, a u petak, 6. studenoga, izmjene svojeg Poslovnika koji će se prilagoditi odluci Ustavnoga suda i epidemiološkoj situaciji. U četvrtak, 19. studenoga, Sabor će raspravljati o proračunu za 2021., a najvažniji financijski dokument države donijet će 25. studenoga. Predsjednik Sabora prenio je kako je na proširenom Predsjedništvu postignuto "visoko razumijevanje" o načinu rada Sabora, s obzirom na odluku Ustavnog suda, koji je ukinuo članak Poslovnika o radu u doba pandemije.


Glede replika, koje su izazivale najviše prijepora, dogovoreno je da će svi zastupnici moći replicirati tako da će iz svoje dvorane doći u Veliku vijećnicu i replicirati.
Čelnici oporbenih klubova koji su u utorak sudjelovali na sjednici Predsjedništva zadovoljni su ovim rješenjem. H
Možda ste propustili...

KANDIDATURA ZA EUROPSKE IZBORE

Plenković nositelj liste HDZ-a

HUMANITARNA ORGANIZACIJA MARIJINI OBROCI HRVATSKA

Kampanja “Majci za ljubav”

Najčitanije iz rubrike