Novosti
PRIMAJU SAMO HITNE SLUČAJEVE

U vinkovačkoj bolnici odgođeni svi zahvati
Objavljeno 28. listopada, 2020.
Zbog jačanja pandemije koronavirusa i opterećenosti bolničkog sustava u vinkovačkoj Općoj županijskoj bolnici do daljnjega su odgodili sve dogovorene zahvate koji nisu hitni, priopćili su u utorak iz bolnice. "Trenutačno na COVID odjelu imamo 21 pacijenta i riječ je o osobama sa srednje teškom kliničkom slikom. Pozitivna su i dva liječnika te šest medicinskih sestara, neki su u samoizolaciji, pa bolnica radi pod punim opterećenjem. Popunjenost nam je 70 posto", rekla je glasnogovornica bolnice Sonja Marinković.


Prema podatcima pristiglima u utorak, u 24 sata u Vukovarsko-srijemskoj županiji 53 su nove pozitivne osobe na COVID-19, pet više nego dan prije. Iz Vinkovaca 19, četiri iz Vukovara, po tri iz Ivankova, Jarmine i Starih Jankovaca, dvije iz Novih Jankovaca te po jedna osoba iz Županje, Bokšića, Gunje, Karadžićeva, Komletinaca, Nuštra, Otoka, Podrinja, Posavskih Podgajaca, Privlake, Račinovaca, Rajevog Sela, Retkovaca, Rokovaca, Šarengrada, Starih Mikanovaca, Svinjarevaca, Tordinaca, a jedna je zaražena osoba s boravištem izvan županije. Preminulih osoba nema. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 su i 23 djelatnika iz sustava zdravstva, a u samoizolaciji je 39 zdravstvenih radnika. Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 10 nastavnika i 19 učenika. Koronavirus je ušao i u Dom za starije i nemoćne osobe Vinkovci gdje je, za sada, zaraženo 15 korisnika, potvrdio je u utorak Hini ravnatelj te ustanove Krešimir Markić.
Rekordnih 78 novih osoba zaraženih koronavirusom zabilježila je Brodsko-posavska županija. U županijskom stožeru navode kako se 20 na virus pozitivnih osoba nalazi u slavonskobrodskoj, a šest u novogradiškoj bolnici. Jedna osoba je na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno su na području županije 874 osobe, 103 više nego u ponedjeljak. U Brodsko-posavskoj županiji bilježe nove proboje koronavirusa u osnovne i srednje škole, zbog čega dio učenika prelazi na online nastavu. Susjedna Požeško-slavonska županija je u 24 sata zabilježila 20 novozaraženih osoba. M.F./H


Miroslav Flego
Možda ste propustili...