Novosti
PREDSJEDNIK SABORA

Jandroković: Sada trebamo solidarnost
Objavljeno 27. listopada, 2020.
Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u utorak je još jednom pozvao građane da se pridržavaju mjera za sprječavanje zaraze koronavirusom poručivši da je to "bitka svakoga od nas" te da su nam potrebni odgovornost i solidarnost.


"Solidarnost je u ovom trenutku možda i načelo broj jedan, odgovornost ‘da‘, razboritost ‘da‘, ali solidarnost (prije svega), mislimo na one koji su slabi, bolesni, ugroženi, stari", poručio je Jandroković nakon sjednice saborskog predsjedništva, na kojoj je utvrđeno da će nova redovita sjednica Sabora početi u utorak, 3. studenoga. Naglasio je kako je jedno država sa svojim mjerama, ali da je ovo bitka svakoga od nas, cijele zajednice i društva, koju je teško dobiti bez odgovornosti i solidarnosti.


Pozvao je na razumnost te istaknuo da Hrvatska za sada, u odnosu prema drugim državama, nije uvela najstrože mjere. Moramo biti razumni, pratiti i uspoređivati ono što je kod nas i u drugim zemljama, kad bi netko u ovom trenutku posegnuo za buntom i prosvjedima, mislim da to nije mudro, niti nam može pomoći, može samo otežati situaciju.
Mišljenja je kako donesene mjere u ovom trenutku mogu zaustaviti broj novozaraženih i umrlih. One su dovoljne, ako ih se pridržavamo, ako brojke nastave rasti, ako se dio ljudi ne bude pridržavao mjera, tada država mora pojačati kontrolu, no nadam se da do toga neće doći, rekao je. H
Možda ste propustili...

HRVATSKI MINISTAR VANJSKIH I EUROPSKIH POSLOVA:

Komšića nitko neće primiti u Zagrebu

ZA GRADNJU OSIGURANO DODATNIH 87 MILIJUNA KUNA

Nova zgrada hitnog prijema KBC-a Osijek za dvije i pol godine

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana