Mozaik
VIŠESTRUKI DOBITNIK NAGRADE EMMY U DUBROVNIKU

Peter Greenberg u Hrvatskoj snima “The Travel Detective”
Objavljeno 28. listopada, 2020.

Peter Greenberg, višestruki dobitnik nagrade Emmy, glavni urednik CBS Travela, priznati istraživački novinar te vrhunski poznavatelj turističkih tema, provodi nekoliko dana u Dubrovniku gdje snima jednu od najuspješnijih američkih turističkih emisija "The Travel Detective". Riječ je o gostovanju realiziranom u suradnji Hrvatske turističke zajednice i TZ grada Dubrovnika s jednim od najpopularnijih i najgledanijih američkih TV kanala PBS na kojemu se ta poznata emisija i prikazuje.

- Zadržavanje vidljivosti, ali i ciljana promocija Hrvatske kao atraktivne i sigurne turističke destinacije u ovim su tržišnim okolnostima iznimno važni. Siguran sam kako će efekti snimljene emisije biti višestruko pozitivni te kako će naša zemlja, zajedno s Dubrovnikom, milijunskom američkom auditoriju biti dodatno približena kao sigurno i dobro pripremljeno turističko odredište - izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

S poznatim voditeljem i novinarom susrela se direktorica TZ grada Dubrovnika Ana Hrnić, koja mu je poželjela dobrodošlicu te istaknula važnost promocije Dubrovnika na američkom tržištu.

- Snimanje ovakve vrste emisija iznimno je važno za promociju na nama jako važnom američkom tržištu te se nadamo kako će se poboljšanjem epidemiološke situacije u budućnosti i povećati broj Amerikanaca - zaključila je Hrnić.

Emisija "The Travel Detective" prikazuje se u redovnom programu PBS nekomercijalne televizije, koja uz nacionalni TV program ima i 300 lokalnih TV programa sa 70 milijuna stalnih gledatelja, a njezine web-stranice mjesečno ostvaruju više od 15 milijuna posjeta.

Osim televizijske emisije, "putnički detektiv" Greenberg je tijekom četiri dana boravka u Dubrovniku snimao i radijske emisije za CBS radio mrežu, koja ima više od tisuću stanica diljem SAD-a. U tim je emisijama Greenberg, zajedno sa svojim sugovornicima, sudjelovao u brojnim aktivnostima te obradio razne teme iz povijesti, kulture, umjetnosti, ali i gastronomije, te je posjetio brojne poznate atrakcije, kao što su gradske Zidine, najstarija karantena Lazarete, otok Lokrum, ali i poluotok Pelješac gdje je kušao poznata vina i malostonske kamenice.
T. Kvorka
Možda ste propustili...

D., ŽELJEZNE PILULE I EXTROFT DIJELIT ĆE POZORNICU S VELIKANIMA

Na INmusic festivalu #16 predstavit će se čak tri izvrsna Superval benda

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

Najčitanije iz rubrike