Regija
BELIŠĆE

Virus „ušao“ u Dječji vrtić i Župni ured
Objavljeno 27. listopada, 2020.

BELIŠĆE

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Belišća koja je održana u prostorijama Centra za kulturu Sigmund Romberg pod strogim epidemiološkim mjerama, bilo je riječi o najnovijoj situaciji s epidemijom COVID-19, koji je ušao i u Župni ured Svetog Josipa Radnika u Belišću gdje su zaraženi svi svećenici te u Dječji vrtić Maslačak u Belišću. S trenutačnom situacijom u belišćanskom vrtiću vijećnike su upoznali ravnatelj vrtića Zdenko Glasovac, predsjednica Upravnog vijeća vrtića Karolina Štefan Bugarinović te gradonačelnik Belišća, Dinko Burić.

Naime, zbog pozitivnih nalaza na COVID-19 kod nekolicine roditelja, od petka su tri odgojne skupine belišćanskog vrtića s ukupno 72 djece u samoizolaciji, a tijekom vikenda su stigli pozitivni nalazi i za dvije djelatnice vrtića: djelatnice u računovodstvu te jedne spremačice.

„Sve to, za posljedicu je imalo činjenicu da je uz njih dvije, još devet drugih djelatnica vrtića moralo biti poslano u samoizolaciju. Niti jedna od njih nije odgojiteljica, no neosporna je činjenica da je u ovom trenutku 11 zaposlenika Maslačka u samoizolaciji i da vrtić radi – izvan normalne funkcije. Onima koji su pozitivni želimo, prije svega, brzo i potpuno ozdravljenje, a mi se trudimo i dalje omogućiti normalno funkcioniranje vrtića“, potvrdio je gradonačenik.

Ne želeći potpuno zatvoriti vrtić, koji nosi titulu najljepšeg vrtića u Republici Hrvatskoj, a opet s ciljem zbrinjavanja djece u ovoj ustanovi dok su roditelji na svojim radnim mjestima, u belišćanskom su vrtiću postigli dogovor s Gradskim društvom Crvenog križa Valpovo, s kojim od ranije imaju odličnu suradnju, da belišćanskom vrtiću svakodnevno dostavljaju ručak za djecu dok se situacija ne normalizira. Doručak i užina normalno se pripremaju u vrtiću. Što se poslova čišćenja tiče, za njih će biti zaduženi djelatnici drugih gradskih institucija, kako bi se rad u ovoj predškolskoj ustanovi mogao nesmetano nastaviti.

„Trenutačna preporuka epidemiologa je, prema današnjim informacijama da nema potrebe za zatvaranjem vrtića. Devet djelatnica uz dvije COVID-pozitivne su u samoizolaciji do kraja tjedna, a onda ćemo od ponedjeljka vidjeti što će se događati i kako ćemo dalje. Do tada, osim ove tri skupine koje su u samoizolaciji, u belišćanski vrtić roditelji mogu djecu normalno ostavljati na brigu i skrb koju pretpostavlja predškolski odgoj u ovoj ustanovi“, poručio je Burić.

Komentirajući novonastalu situaciju s pandemijom na području grada Belišća, njegov prvi čovjek je javnosti poručio da se situacija pozorno prati, a danas će zasjedati i Stožer civilne zaštite koji će sukladno novonastaloj situaciji donijeti nove mjere prilagođene za područje Grada. „Za sada sasvim normalno funkcioniramo, ništa nije ugroženo, ali vrlo vjerojatno već najkasnije od četvrtka će i u gradskoj upravi i u gradskim tvrtkama biti ponovo organiziran rad po smjenama, odnosno timovima dok se situacija ne bude poboljšala“, kazao je gradonačelnik podsjećajući da COVID epidemiju ne treba podcjenjivati, ali ni stvarati paniku zbog nje.

Iz Župe Svetog Josipa Radnika Belišća, na svom su službenom facebook profilu fratri potvrdili  da su sva trojica pozitivni na COVID-19, da se dobro osjećaju i da nemaju ozbiljne simptome. Za vrijeme dok su oni odsutni s dužnosti, poručili su da će se svete mise i ostali sakramenti održavati redovito, jer će ih zamijenit subrat iz Zagreba, a susreti svih župnih zajednica i zborova, kao i župna kateheza odgađaju se do 3. studenog. Iako Župni ured privremeno ne ureduje, a za sve upite vjernici im se i dalje mogu obraćati na župni telefon ili e-mail.

L.ANIČIĆ

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike