Regija
KORONA ‘’PROBILA’’ U DJEČJI VRTIĆ PINOKIO

Četiri odgojiteljice
pozitivne, vrtić zatvoren
Objavljeno 27. listopada, 2020.

DONJI MIHOLJAC - Koronavirus se ‘’probio’’ u Dječji vrtić Pinokio Donji Miholjac. Četiri odgojiteljice su COVID pozitivne zbog čega su im određene mjere samoizolacije. Na testiranje su upućene i ostale odgojiteljice, a vrtić je, odlukom Upravnog vijeća, a na prijedlog ravnateljice Jadranke Landup, do daljnjega zatvoren.

- Trenutno čekamo rezultate testova ostalih odgojiteljica koje su testirane ili će se javiti radi testiranja jer osjećaju simptome. Epidemiolozi se javljaju odgojiteljicama koje su COVID pozitivne te nam preko njih daju upute kako trebaju postupati roditelji djece koja su boravila u vrtiću s dotičnim odgojiteljicama. Upute preko viber grupa šaljemo roditeljima. Situacija je za sada takva, te po svemu sudeći vrtić neće moći započeti rad do daljnjega,  kaže ravnateljica Jadranka Landup. Apelirala je na građane da se odgovorno ponašaju, uozbilje i da ne traže krivce.

- Koronavirus postoji i nije izmišljen. Molim da se ne analiziraju i ne traže krivci jer je to zaista nepotrebno i nemoguće. Potrebno je promišljati u pravcu da svaki pojedinac bude odgovoran i da se ponaša u skladu sa preporukama HZJZ. Poštovane sugrađane molim da se ne opterećuju predrasudama i da ne "bježe" od djelatnika vrtića jer po gradu ne šetaju osobe iz vrtića koje su bolesne i koje moraju biti u samoizolaciji – istaknula je. Dodala je da se djelatnici vrtića ponašaju krajnje odgovorno.

‘’Čuvajte sebe i sve ljude oko sebe, nosite maske, vodite računa o higijeni i poštujte razmak. Uz nadu da ćemo sve to uspješno prebroditi želim svima da ostanu zdravi’’, poručila je ravnateljica vrtića Jadranka Landup. S.Fridl

Možda ste propustili...

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

Najčitanije iz rubrike