Sport
PRIPREME ZA SLAVEN BELUPO

Osječka želja: Samo se što prije vratiti u normalan ritam
Objavljeno 27. listopada, 2020.
Bijelo-plavi su posljednji natjecateljski susret odigrali još 6. listopada u Kupu

Nogometaši Osijeka jučer su se okupili nakon dva dana predaha i počeli pripreme za subotnji prvenstveni susret sa Slaven Belupom.

U Gradskom se vrtu nadaju kako će u Koprivnici moći istrčati na teren nakon što su im posljednja dva prvenstvena susreta morala biti odgođena zbog koronavirusa. Tako će bijelo-plavi, u najboljem slučaju (ako se u Koprivnici bude igralo, nap. a.), bez natjecateljskog susreta biti gotovo punih mjesec dana. Posljednji put u akciji su bili još 6. listopada, kada su odigrali susret šesnaestine finala hrvatskog kupa protiv Crikvenice.

Popunjavanje
Koliko god te odgode nisu Osijeku dobro sjele, jer je prije njih ušao u pobjedničku seriju, u jednom su dijelu ipak pomogle. Naime, pojavio se određeni broj igrača koji je imao problema s ozljedama, a one su sada sve sanirane. To se prije svih odnosi na Petra Bočkaja, koji je već prije dvodnevnog odmora bio u punom pogonu. Jučer se u Osijek vratio i trener Nenad Bjelica, a tijekom tjedna će iz samoizolacije izići još tri nogometaša. U srijedu bi se treninzima, ako mu test na koronavirus bude negativan, trebao priključiti Ante Majstorović, a dan poslije vratari Antonijo Ježina i Marko Barešić.

- Želimo se što prije vratiti u normalan ritam odigravanja utakmica. Pri tome uopće ne strahujem hoćemo li biti posve kompletni jer imamo dovoljnu širinu za nadomještanje određenih izostanaka. Nama apstinencija od utakmica najteže pada - kaže Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

Igrači koji su izbjegli zarazu koronom na treninzima su vrlo motivirani i žestoki. Frca na sve strane, pa Bjelica i njegovi pomoćnici mogu zadovoljno trljati ruke, jer baš takav entuzijazam u radu priželjkuju. Utakmice će nedostajati, ali svi se nadaju kako se to neće previše odraziti na odličnu formu koju su bijelo-plavi iskazivali prije nego što su se suočili s nevoljama koje je izazvala korona. Uglavnom, ovog tjedna redovi osječke momčadi će se popuniti, a za četvrtak je najavljeno novo testiranje momčadi, stručnog stožera i svog pratećeg osoblja na koronavirus, koje će odgovoriti na pitanje hoće li bijelo-plavi konačno opet zaigrati.

Nažalost, s obzirom na eskalaciju broja zaraženih u Hrvatskoj, Stožer civilne zaštite RH opet je morao pooštriti epidemiološke mjere, a u tom novom paketu je i ponovna zabrana dolaska gledatelja na tribine.

Opet bez publike
Utakmice će se opet igrati na sablasno praznim stadionima, a Osijek sigurno spada u skupinu onih klubova kojima je to određeni hendikep, s obzirom na podršku koju uvijek uživa u Gradskom vrtu. Nažalost, u polugodišnjoj borbi s koronavirusom već se počeo navikavati na trening-ozračje kada se igraju službene utakmice. Zbog epidemioloških okolnosti jednostavno nemamo izbora već prihvatiti takvo tužno oruženje, ali se na njega nikada nećemo naviknuti. Nada umire posljednja, pa vjerujemo kako će se vrlo brzo virusu stati na rep te da će se gledatelji opet moći vratiti na tribine, pa makar to bilo i tih 30 posto kapaciteta stadiona. Inače, zbog novonastale situacije i HNS priprema nove protokole u vezi s brojem službenih osoba i ljudi iz samih klubova koji mogu biti na utakmicama. Brojke će se dodatno smanjiti, a epidemiološke mjere na samim stadionima pooštriti za one kojima će biti omogućeno praćenje utakmica uživo.
Dalibor Keler
 
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
DANAS PROTIV METALCA
Nedostatak natjecateljskih susreta s kojim se NK Osijek suočio u posljednjih mjesec dana trener Nenad Bjelica pokušat će kompenzirati odigravanjem prijateljskog susreta s osječkim županijskim prvoligašem Metalcem. Susret će se odigrati na Bikari s početkom u 14.30, a gledateljima, zbog vraćanja strožih epidemioloških mjera, neće biti omogućeno praćenje susreta s tribina.
Možda ste propustili...

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike