Sport
LIJEPA GESTA ENGLESKOG NOGOMETAŠA

Sterlingova zaklada za siromašne
Objavljeno 26. listopada, 2020.
Na Otoku ima "milijun" bizarnih priča o engleskim nogometašima, a vezane su uz alkoholizam, drogu, prostitutke, raskalašene zabave, preljube, tučnjavu, policiju... Mladi dečki puni novca nemaju nikakvih kočnica, žele sve i odmah, pa često završe na naslovnicama tabloida osramoćeni i od javnosti pribijeni na stup srama. No ima i pozitivnih primjera, a za jedan od njih pobrinio se 25-godišnji napadač Manchester Cityja Raheem Sterling. Njegov je tim objavio kako mladi nogometaš osniva zakladu za pomoć mladim ljudima slabog imovinskog stanja u Velikoj Britaniji te će za početak donirati milijunski iznos.

- Nisam opterećen osobnim bogatstvom, hoću li imati milijun više ili manje, to je zbilja nebitno. Bit ću sretan ako nekome mogu pomoći, možda to pomogne petero ljudi, možda samo jednoj osobi. No bitno je da sam nekome pomogao da iskusi bolju budućnost. Želim da to bude velik projekt, ne zbog mene, nego zbog ljudi kojima je potrebna pomoć - izjavio je Sterling, koji u Manchester Cityju ima godišnju plaću od 16,5 milijuna eura.

Tako se je Raheem Sterling u humanitarnom radu priključio svom kolegi iz Manchester Uniteda Marcusu Rashfordu, koji je pokrenuo kampanju kako bi školska djeca iz ugroženih obitelji dobivala besplatne obroke i tijekom ljeta, što je poslije usvojila i britanska vlada.

- Neće biti sretnije osobe od mene ako nekome uspijem otvoriti vrata da ima bolju budućnost - dodao je Sterling. A njegov projekt doista je za svaku pohvalu. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike