Novosti
ZARAŽENA MINISTRICA TURIZMA I SPORTA

Plenković negativan na koronavirus
Objavljeno 26. listopada, 2020.
Premijer Andrej Plenković obavio je u nedjelju testiranje na koronavirus i nalaz je negativan, potvrdio je glasnogovornik Vlade Marko Milić.


Predsjednik Vlade testirao se nakon što je u subotu održan sastanak u Vladi, na kojem je sudjelovala i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, a kojoj je u nedjelju utvrđena zaraza koronavirusom.


U Vladi je u subotu održan sastanak o pripremi Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine te Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, kao i o borbi protiv COVID-19, a na njemu je sudjelovala i ministrica Brnjac. Brnjac se odlučila testirati u nedjelju nakon što je osjetila simptome bolesti. Dobrog je zdravstvenog stanja, s blagom kliničkom slikom, rekao je glasnogovornik Vlade.
Samoizolacija je određena ministrima Josipu Aladroviću i Tomislavu Ćoriću, koji su sjedili pokraj ministrice Brnjac. Ostalim nazočnima određena je mjera pasivnog nadzora te preporuka o pojačanom nadzoru zdravstvenog stanja. Osim premijera, testirani su i negativni ministri Radovan Fuchs, Vili Beroš, Nataša Tramišak, Oleg Butković, Ivan Malenica, Mario Banožić, Tomo Medved, Zdravko Marić, Darko Horvat, Gordan Grlić-Radman, potpredsjednik Boris Milošević te predstojnik Ureda Vlade Frka Petešić i njegova zamjenica Tena Mišetić. Testirali su se i negativan nalaz imaju također i glasnogovornik Vlade Marko Milić, državna tajnica Andreja Metelko Zgombić, savjetnik premijera Zvonimir Savić, glavna tajnica Vlade Ivona Ferenčić te Ivan Krznarić. H
Možda ste propustili...

HRVATSKA JE IZABRALA 11. SAZIV HRVATSKOG SABORA

HDZ relativni pobjednik, Andrej Plenković ponovno mandatar?

NAJBOLJE MJERE ZA RJEŠAVANJE I IZBJEGAVANJE NESTAŠICA KLJUČNIH LIJEKOVA

Osnovan Savez za kritične lijekove