Regija
GRAD NAŠICE ODAZAVAO SE ZAMOLBI ZA POMOĆ

Bolnici donacija od 70.200 kuna
Objavljeno 27. listopada, 2020.
NAŠICE - Na poziv ravnatelja bolnice, dr. Hrvoja Šimića i internog Odjela gastroenterologije, Grad Našice i gradonačelnik Josip Miletić OŽB-u Našice pomogli su u nabavi instrumentarija u vrijednosti od 70.200 kuna. Ravnatelj Šimić istaknuo je kako se konstantno ulaže u bolnicu te da je u proteklih nekoliko godina nabavljena velika količina opreme.

- Ove smo godine dobili 7,8 milijuna kuna od našeg osnivača, Osječko-baranjske županije. Ta smo sredstva već rasporedili, a u međuvremenu je došao upit s našeg Odjela gastroenterologije za dodatnu opremu, odnosno instrumentarij za gastroenterološke zahvate. Svi znamo da je našička bolnica prepoznata po toj djelatnosti čak i izvan naše županije. Budući da su naša sredstva već raspodijeljena, zamolili smo Grad Našice na čelu s gradonačelnikom Miletićem da nam pomogne, a to su i učinili te im zahvaljujem u svoje ime, u ime bolnice, kao i pacijenata koji su tom donacijom dobili još kvalitetniju i opsežniju zdravstvenu skrb iz te grane medicine - izjavio je Šimić.

Gradonačelnik Miletić rekao je kako je ova donacija samo simboličan znak potpore Grada bolnici. Naglasio je da je vidljiv znatan utjecaj bolnice u brizi za sve sugrađane te u podizanju kvalitete života u doba koronakrize.

- U tijeku drugog vala pandemije koronavirusa Grad Našice je povećao sredstva za našičku bolnicu te smo realizirali i drugu donaciju ove godine. I ovaj se put Grad odazvao na poziv ravnatelja bolnice i pomogli smo u nabavi stroja za gastroskopiju. Zahvalio bih za predan rad svih djelatnika bolnice u prethodnom razdoblju. Istaknuo bih i samu važnost bolnice. Jedini smo grad u našoj županiji koji, uz Osijek, ima bolnicu. Naša bolnica podiže nam kvalitetu života, koju svakako trebamo cijeniti, a Grad će joj nastaviti pomagati i u budućnosti – rekao je Miletić i zaželio sretan 50. rođendan svima koji su radom vezani uz našičku bolnicu. M.Ku.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike