Regija
VALPOVO

Nove poduzetnike educiraju o pokretanju poslovanja
Objavljeno 26. listopada, 2020.
Centar za poduzetništvo, u sklopu projekta Partnerstvom i podrškom do zapošljavanja – PARTNER NET II, te u sklopu poziva Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja pokrenuo je u Valpovu trodnevnu edukaciju o pokretanju poslovanja za buduće poduzetnike. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u suradnji s Valpovačkim poduzetničkim centrom d.o.o.

Kako je najavljeno iz Valpovačkog poduzetničkog centra, polaznici će tijekom edukacije analizirati vlastite kapacitete za poduzetništvo, sagledati vlastite snage i slabosti te se kroz vježbe i umrežavanje osnaživati radeći na slabostima i učeći kako iskoristiti potencijal vlastitih snaga. Nakon dijela posvećenog poduzetništvu i poduzetnicima polaznici će proći bitne elemente o pokretanju poduzetničkog pothvata u području financija (pravni oblici, porezi, doprinosi, financijsko praćenje, fiskalizacija, ostala obvezna davanja, PDV, definiranje ulaganja i izvora financiranja, kalkulacije cijena, planiranje prihoda i rashoda, utvrđivanje rezultata poslovanja, novčani tijek, putni nalozi, blagajne i drugo). Potom će ući i u područje marketinga, komunikacije s tržištem i izradom marketing mixa za vlastiti pothvat, a naposljetku sve naučeno polaznici edukacije će integrirati u poslovni plan. Prilikom mentoriranja za vrijeme pisanja poslovnog plana pojašnjasnit će im se i uvjeti i načini korištenja HZZ-ove mjere za samozapošljavanje.

"Naša besplatna savjetovanja su im dostupna i nakon završetka edukacije, što veliki broj sudionika doista i koristi", poručili su iz VPC-a, čija su idealna ciljna skupina za ovu edukaciju bile osobe koje planiraju prijavu na mjeru samozapošljavanja jer se tijekom edukacije razrađuje njihova ideja i u konačnici, mentorira ih se prilikom pisanja poslovnog plana. Naglašavaju i da se puno sudionika tek nakon ovakvih edukacija odlučilo na pokretanje poslovanja. Edukacije koje se održavaju u Poduzetničkom inkubatoru u Valpovu uz poštovanje epidemioloških mjera obuhvaćaju tematike: Osnove poduzetništva i pravni oblici, Financijsko poslovanje te Marketing i prodaja i HZZ mjera za samozapošljavanje. L.A.
Možda ste propustili...

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje

Najčitanije iz rubrike