Crna kronika
U TRI DANA UHVAĆEN 51 PIJANI VOZAČ

Vozači u zatvoru, oduzet automobil
Objavljeno 27. listopada, 2020.
Čak 51 vozač uhvaćen je pijan u prometu u samo tri dana protekloga tjedna u Osječko-baranjskoj županiji. Od njih 51, 41 su bili vozači automobila, devet biciklista te jedan vozač teretnog vozila. Evidentirano je još 198 prekršaja, od kojih 114 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 22 nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam nepropisnih korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, a pet upravljanja vozilima bez položenog vozačkog ispita.


Najveća koncentracija alkohola (2,40 promila), izmjerena je 24-godišnjem biciklistu iz Osijeka koji je zaustavljen u petak, oko 2.35 sati, u osječkoj Istarskoj ulici. Istoga dana, oko 17.45 sati, u Branjinom Vrhu prometni policajci zaustavili su automobil kojim je upravljao 24-godišnjak bez položenog vozačkog ispita. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna, ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju do 12 mjeseci, kada, i ako, položi vozački ispit te šest negativnih prekršajnih bodova. Mladić je uhićen i odveden na Općinski sud gdje mu je produženo zadržavanje u trajanju od 14 dana.


U subotu, oko 21.25 sati, na državnoj cesti broj 213, između Bijelog Brda i Dalja, zaustavljen je automobil kojim je s 2,12 promila u krvi upravljao 56-godišnjak iz Dalja. Vozač je odveden u policijsku postaju dok se ne otrijezni. U nedjelju, oko 13.40 sati, na državnoj cesti broj 38, između Selaca Đakovačkih i Kondrića, zaustavljen je automobil kojim je upravljao 42-godišnjak iz Dragotina koji nikada nije položio vozački ispit, automobilu je isteklo važenje prometne dozvole do 15 dana te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,78 promila. Samo u ovoj godini 42-godišnjak je dva puta pravomoćno presuđen za vožnju bez položenog vozačkog ispita te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo.

Za prekršaje koje je u prometu napravio 42-godišnjak predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 25.700 kuna, ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do godine dana i devet negativnih prekršajnih bodova. I ovaj vozač priveden je u Općinski sud gdje mu je sud odredio osam dana zatvora. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike