Mozaik
PROBLEMI IVANE PARADŽIKOVIĆ

HGSS spasio novinarku
u šumi iznad Jankovca
Objavljeno 25. listopada, 2020.
Zanimljivo spašavanje obavili su članovi Hrvatske gorske službe spašavanja stanice Orahovica i Požega, nadomak izletišta Jankovac. Naime, u HGSS Orahovica u večernjim je satima stigao poziv i s druge strane žice se čulo:

- Dobra večer. Ja sam Ivana Paradžiković. Izgubila sam se u šumi iznad planinarskog doma Jankovac... S druge strane muk..., pa onda: “A, jel‘ vi mene zezate"? “Nažalost, ne, snimam i ne zezam se..., imam šest posto baterije. Nas je troje s dva psa. Tako je krenula, sada kad je sve dobro prošlo, avantura života‘‘, počela je svoju objavu na Instragramu poznata voditeljica emisije ‘‘Provjereno‘‘ Nove TV Ivana Paradžiković, koja voli slobodno vrijeme provoditi u prirodi. Ivana je na toj društvenoj mreži na kraju opisala kompletan događaj:

- Tri HGSS-ove ekipe, plus dva rendžera Geoparka Papuk krenuli su spašavati nas. Nakon dva sata spazili smo rotirke Defendera i ženski glas: Ivanaaaa! Kad su se spustili do nas, jer sam pametno iskoristila šest posto baterije i poslala im lokaciju, veli ona meni: Je l‘ ti znaš tko sam ja?! - U tom trenutku nisam mogla povjerovati tko je jedna od mojih spasiteljica. ‘‘Marika! Čovječe, što ti je život! Marika! Marika i njezina obitelj spasili su moju obitelj 1991., na dan pada Vukovara, bježali smo iz Kukujevaca da spasimo živu glavu, i budući da nismo mogli preko Hrvatske, okrenuli smo za Sremsku Mitrovicu. Tamo smo tu noć prespavali kod Marikinih roditelja, a sad, 30 godina poslije, njihova djevojčica je član HGSS-a i spašava mi opet glavu iz papučke šume. Hvala HGSS. Vi ste čudo! Ja sam svoju lekciju naučila. Nikada više neću podcijeniti šumu", napisala je Ivana.

Marika Marić, članica HGSS-a, koja je uz svoje kolege pronašla Ivanu i njezinu ekipu, također se iznenadila kada je vidjela koga je zapravo spasila: “Moja ekipa samo je radila svoj posao, i to je sve. Ispalo je tako da je u pitanju Ivana s kojom me veže mnogo toga. Nije me u prvi mah prepoznala, jer se nismo jako dugo vidjele, no što reći nego da smo obje bile sretne i pretresle zajedničku povijest”, rekla je Marika Marić. V.Grgurić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike