Sport
OČEKIVANA ODLUKA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE RH

Sportska natjecanja bez gledatelja
Objavljeno 26. listopada, 2020.
Pogoršavanje epidemiološke situacije u Hrvatskoj i svakodnevno "divljanje" brojke novozaraženih nije bez posljedica zaobišlo ni sportaše. Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je nove, pooštrene mjere kojima će se nastojati suzbiti širenje koronavirusa, a one su zahvatile i sva sportska događanja u našoj zemlji. Ona će se i dalje smjeti održavati, no ponovno će to biti bez prisutnosti gledatelja.

- Sportska natjecanja mogu se održavati samo bez gledatelja - rekao je prilikom predstavljanja novih mjera Stožera ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Sve su mjere donesene na 14 dana, nakon čega će se procijeniti kakva je njihova provedba i hoće li se produžiti. Tako će ponovno sportskim borilištima umjesto pljeska, navijanja i bodrenja navijača odjekivati samo povici trenera i suigrača. No, jasno je kako je to jedino logično rješenje u ovoj situaciji te se svi samo možemo nadati kako će se što prije stanje normalizirati, pa će onda i gledatelji ponovno moći uživo gledati sportska natjecanja.

Posljednjih dana svjedoci smo sve većeg broja pozitivnih nalaza kod naših sportaša te isto tako sve većeg broja odgođenih utakmica u brojnim sportovima (nogomet, košarka, rukomet, vaterpolo...). No i odgode i igranje pred praznim tribinama ipak su bolja opcija od potpunog prekida svih sportskih natjecanja, s čime će se sigurno složiti i sportaši i navijači. G.R.
Najčitanije iz rubrike