Sport
NAJVEĆI DERBI HRVATSKOG ŽENSKOG NOGOMETA

Splićanke do boda s igračicom više
Objavljeno 26. listopada, 2020.
Nikada u povijesti prvenstava Hrvatske nogometašice Splita nisu pobijedile u Osijeku. Ni u protekle dvije sezone kada su državni primat preselile u svoj Park mladeži. Tradicija se nastavila i u 5. ovosezonskom kolu u kojem su Osijek i Split odigrali 2:2. U domaćem taboru žale za kompletnim plijenom kojem su bile bliže i zaslužile ga. Zbog većeg broja stvorenih prigoda u vrlo zanimljivom susretu koji je na trenutke bio i "muški", o čemu svjedoči čak šest žutih kartona od kojih su dva bila pokazana gošćama, a četiri domaćim igračicama. Ključan je, zapravo, bio crveni karton mlade Dore Adamović koja je u 70. minuti, nakon svega tri provedene u igri, načinila prekršaj zadnje igračice te u završnici oslabila svoj sastav koji je tada imao pogodak prednosti. U 73. minuti Splićanke su munjevito izvele prekid osvajajući desni bok odakle je bio upućen centaršut, a Dujmović pred vratima Belaj bila spretna i izjednačila rezultat. Osječanke su ipak dokazale da i u pomlađenom sastavu mogu igrati na visokoj razini zadržavajući remijem prvo mjesto i izvjesnu jesensku titulu prvaka.
Domaće su prve imale stopostotnu prigodu, ali je u petoj minuti s gol-crte loptu izbila Dulčić, nakon što je Lojna zaobišla vratarku Bukovec i šutirala u prazna vrata. U 25. je Balić, međutim, prevarile dvije "crvene" igračice i preciznim udarcem s 20-ak metara pogodila desni kut - 1:0. Potom su Osječanke propustile udvostručiti prednost neiskoristivši dvije prigode, da bi uoči odlaska u svlačionice bile kažnjene. Dugu je loptu na desnoj strani prihvatila Pezelj i uspjela svladati Belaj - 1:1. Nakon akcije po desnoj strani, u 12. minuti nastavka, stigao je i drugi pogodak domaćih. Prodor je načinila Laslavić i ubacila pred vrata gdje se našla Kunštek i matirala Bukovec - 2:1. Potom su štićenice trenera Marijana Vuke kontrolirale igru, ali nisu uspjele sačuvati minimalnu prednost kada su ostale s igračicom manje.D.Lekšan
OSIJEK*2 (1)

SPLIT*2 (1)

OSIJEK - ŠRC "Ante Gotovina". Vrijeme oblačno. Teren odličan. Gledatelja: 150. Sudac: Josip Lučić (Vinkovci). Strijelci: 1:0 Balić (25), 1:1 Pezelj (45), 2:1 Kunštek (57), 2:2 Dujmović (73). Žuti kartoni: Bulut, Lojna, Kunštek i Šalek (Osijek), Lubina i Domazet (Split). Crveni karton: Dujmović (Osijek).

OSIJEK: Belaj, Bulut, Pranješ, Culek, Nevrkla, Balić, Lojna, Kunštek (od 71. Blažević), Šalek, Laslavić (od 67. Adamović), Čavić.

SPLIT: Bukovec, Dulčić, Pezelj (od 62. Grebenar), Lubina, Dujmović, Hadžić, Pedić, Medić, Bukač, Gegollaj (od 54. Domazet), Bošnjak.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike