Novosti
ODGOVOR LIJEČNIKA ZASTUPNIKA HUBOL-U

Takve su prozivke kontraproduktivne
Objavljeno 26. listopada, 2020.
HUBOL je pozvao sve liječnike u Saboru i ostalim tijelima državne vlasti da svoju političku aktivnost stave u mirovanje i sjete se da su liječnici te ustvrdio kako posebno upada u oči šutnja bivše članice Nacionalnog kriznog stožera, a od kako je ušla u Sabor te postala dopredsjednica Obora za zdravstvo, potpuno je iščezla iz medijskog prostora. Iako je nije imenovao, jasno je da misli na Maju Grba Bujević (HDZ), koja je na te prozivke odgovorila na svom Facebook profilu, ističući kako je, "u ovako teškoj i zahtjevnoj situaciji, prozivati bilo koga kontraproduktivno, osobito ako se upire prstom u konkretnu osobu, ne imajući pravog uvida u njezin rad".

Navodi kako joj se, za dugogodišnjeg profesionalnog iskustva upravljanja velikim sustavima prigovaralo da je stranački čovjek. "Potpuno nekorektno pokušavalo se difamirati moje stručno znanje. Upravo zato, kao liječnica i političarka, ali prije svega kao odgovoran čovjek, nastavljam svoj rad u vezi s pandemijom po svome najboljem znanju i savjesti", poručila je. Navela je i kako se stavila na raspolaganje ravnateljstvu Opće bolnice Karlovac za poslove specijalista anesteziologije i reanimatologije, osobito vikendima i blagdanima.

SDP-ova Renata Sabljar-Dračevac (psihijatrica) na HUBOL-ove prozivke odgovara da su i ona i Andreja Marić (internistica) zaposlene u svojim ustanovama i uz saborsku dužnost rade i svoj liječnički posao.

Zastupnik liječnik je i Milan Vrkljan (DP), koji neprimjerenim drži HUBOL-ov poziv. "Tražiti od ministra zdravstva, ravnatelja HZZO-a, svih ravnatelja, liječnika koji su u raznim administrativnim poslovima da se uključe u liječenje COVID-19 je neprimjereno, jer to nije bolest gdje su oni visokosofisticirano pripremljeni i educirani“, kazao je. H
Dio zastupnika poručio je HUBOL-u kako su njihove prozivke u ovakvoj situaciji neprimjerene
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike