Novosti
RASTE BROJ HOSPITALIZIRANIH

HLK poziva umirovljene liječnike na angažman
Objavljeno 26. listopada, 2020.
Hrvatska liječnička komora (HLK) objavila je u subotu poziv umirovljenim liječnicima da se uključe u rad u zdravstvenim ustanovama, ako su voljni svoje znanje i stručnost u ovim teškim vremenima staviti ponovno na raspolaganje pacijentima i hrvatskom zdravstvenom sustavu.

"Zbog značajnog pogoršanja epidemiološke situacije vezane uz bolest COVID-19, ministar zdravstva Vili Beroš zamolio je Hrvatsku liječničku komoru da Ministarstvu zdravstva dostavi podatke o liječnicima u mirovini koji su se voljni ponovno profesionalno angažirati za rad u zdravstvenim ustanovama za vrijeme epidemije, sukladno svojim specijalizacijama", stoji u pozivu Hrvatske liječničke komore.

Ističe se kako broj hospitaliziranih bolesnika u cijeloj zemlji ubrzano raste, kao i broj zdravstvenih djelatnika koji su pozitivni na COVID-19 i u samoizolaciji, zbog čega ne mogu sudjelovati u liječenju. Zainteresirani liječnici mogu se javiti u Hrvatsku liječničku komoru.

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je u subotu da se razmišlja o mogućoj animaciji šireg kruga stručnog zdravstvenog osoblja koji bi mogli pomoći zdravstvenom sustavu. "Proljetos smo pokazali brzinu transformacije i fleksibilnost zdravstvenog sustava. Sada su izazovi veći i trebat ćemo biti još brži", rekao je Beroš. Dodao je kako odluka o mobilizaciji dopušta ekspertnoj skupini i njemu kao ministru preraspodjelu zdravstvenog kadra. "Bitno je biti brz i znati prioritete", istaknuo je ministar Vili Beroš. H
Najčitanije iz rubrike