Crna kronika
OPASAN DOGAĐAJ U OSJEČKOJ ŠEĆERANI

Uz repu isprao i topnički projektil
Objavljeno 26. listopada, 2020.
Djelatnici raznih tvrtki u Slavoniji i Baranji nerijetko se susreću s odbačenim bombama, ali i drugim vrstama minsko-eksplozivnih sredstava koje su neodgovorni pojedinci pobacali po njivama i kanalima. Jedan takav slučaj zbio se i u nedjelju u noćnim satima. Naime, oko 2.45 sati, 56-godišnji djelatnik je u Osijeku, prilikom ispiranja repe, pronašao topnički projektil kalibra 80 milimetara. Inače, ovo nije prvi put da su u pogonu za preradu šećerne repe radnici već pronalazili odbačene bombe i druge projektile. Vidjevši o čemu je riječ i što je isprao, radnik je o tome obavijestio nadređene i policiju. Odmah je pozvan policijski pirotehničar Policijske uprave osječko-baranjske koji je preuzeo topnički projektil te ga pohranio na sigurno. Topnički projektil, kao i druga pronađena minsko-eksplozivna sredstva, naknadno će biti uništen.


I tijekom subote građani su na dvije lokacije slučajno pronašli i iskopali davno zaboravljeno oružje. Oko 10.10 sati, u Osijeku, 74-godišnjak je u dvorištu obiteljske kuće pronašao automatsku pušku "Thomson" s pet pripadajućih okvira i ručnu bombu M-50. Istoga dana, oko 12.40 sati, u Čokadincima, 67-godišnjakinja je u vrtu iskopala 70 komada streljiva kalibra 7,9 milimetara i 250 komada streljiva kalibra 7,6x39 milimetara. I ovo oružje, bombu i streljivo, preuzeo je policijski pirotehničar koji je došao u civilnoj odjeći.


Iz Policijske uprave osječko-baranjske podsjećaju građane da je i dalje u tijeku akcija "Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza".


- Pozivamo građane koji još u svojim domovima čuvaju, ili skrivaju oružje i/li eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192, ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način - pozvali su još jednom građane iz policije.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno može informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92. S.Lacić
Možda ste propustili...

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

Najčitanije iz rubrike