Crna kronika
OPET SUDAR NA KRIŽANJU DALMATINSKE I ZVEČEVSKE

Crno retfalačko raskrižje
Objavljeno 24. listopada, 2020.
U silovitom naletu dostavnog kombija teže ozljede zadobio je vozač Mercedesa

U prometnoj nesreći koja se u petak, oko 10.30 sati dogodila na raskrižju Zvečevske i Dalmatinske ulice, u osječkoj Retfali, teže je ozlijeđen vozač Mercedesa osječkih registracijskih oznaka. U nesreći je, osim vozača Mercedesa, sudjelovao i vozač kombija dostavne tvrtke. Osim ozlijeđene osobe na oba vozila nastala je velika materijalna šteta.

Iz još neutvrđenih razloga, jer rezultati očevida policije nisu bili poznati do okončanja teksta, došlo je do direktnog sudara kombija i automobila. Kombiju je potpuno oštećen prednji kraj, dok je Mercedesu potpuno oštećen lijevi bočni dio. Od siline udarca Mercedes je odbijen na zidanu ogradu kuće u Zvečevskoj 34, koja se nalazi na samom raskrižju. Nakon udarca u zid, na Mercedesu je stradala i desna bočna strana te su popucala bočna vjetrobranska stakla s vozačeve i suvozačeve strane. Kako doznajemo, u Mercedesu osječkih registracija, koji ima invalidsku oznaku, teško je nastradao vozač. Njega je pristigla ekipa Hitne pomoći uspjela izvući iz automobila, nakon čega je prevezen u Klinički bolnički centar Osijek.

Očevid policije promatrao je poveći broj stanovnika Retfale od kojih je nemali broj pomislio da u nesreći ima smrtno stradalih, jer su se na zidu u kojeg je udario Mercedes, nalazili upaljeni lampioni. Poginulih u nesreći ipak nije bilo, a lampioni su bili na ogradi kuće zbog smrti žene koja je pokopana na retfalačkom groblju u četvrtak.

- Vraćali smo se s groblja kada smo začuli udarac. Kada smo došli u Dalmatinsku ulicu vidjeli smo automobil na našem zidu, ali i vozilo Hitne pomoći i ljude koji izvlače ozlijeđenog vozača. Iskreno, ne znam što treba napraviti da se nesreće spriječe. Ovo je malo raskrižje, no samo ove godine nekoliko nam se automobila zabilo u zid. I uvijek jedan te isti razlog, oni koji dolaze Dalmatinskom ulicom koja je jednosmjerna, iako nemaju prednost, nastavljaju vožnju i zabijaju se u vozilo koje dolazi Zvečevskom ulicom - doznajemo od čovjeka koji živi u Zvečevskoj 34.

Spomenuto raskrižje Dalmatinske i Zvečevske ulice, ali i ono susjedno, Kordunske i Zvečevske ulice, postalo je crna retfalačka prometna točka. I na tom se raskrižju, pod istim okolnostima kao i na onom s Dalmatinskom ulicom, dogodilo nekoliko nesreća, i opet je kolateralna žrtva bio zid kuće.

- Problem je nastao nakon promjene regulacije prometa od prije nekoliko godina. Siguran sam da po staroj regulaciji, da Dalmatinska i Kordunska ulica opet imaju prednost nad Zvečevskom, ne bi bilo ovoliko nesreća. Stanujem u Kordunskoj i znam kakvi su problemi na ovim raskrižjima i doslovce svaki put kada se vozim Zvečevskom stajem na raskrižju, iako ona ima prednost. Svakodnevno vozim kćerku u autu i do sada se bar desetak puta dogodilo da mi vozilo izleti iz sporedne ulice. Samo zato što sam stao nije došlo do sudara - kaže nam Željko Posert, koji je o problemu raskrižja kontaktirao i Gradsku četvrt Retfala.

Milan Bugarić/Sandra Lacić
Možda ste propustili...

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

Najčitanije iz rubrike