Sport
HRVATSKI PRVAK REMIJEM PROTIV FEYENOORDA KRENUO U EUROPSKOJ LIGI

Dinamo s bodom na put u Moskvu
Objavljeno 24. listopada, 2020.
Nakon što su domaću premijeru u Europskoj ligi nogometaši Rijeke završili nesretnim porazom u sudačkoj nadoknadni protiv Real Sociedada (0:1), bolji učinak ostvario je Dinamo, koji je u 1. kolu skupine K remizirao bez pogodaka na Maksimiru protiv Feyenoorda. Obje su momčadi imale prilika za puni plijen, najbolja gostujuća bila je u 8. minuti, kada je Livaković obranio kazneni udarac Berghuisu, a "modri" u posljednjih 20-ak minuta nisu uspjeli "naplatiti" isključenje Senesija.

- Ostaje žal za tim golom, koji smo mogli zabiti pred kraj, ali suparnik je bio bolji u prvom dijelu, pa je remi realan i možemo biti zadovoljni. Bilo je grča kod nekih igrača, ali trebamo biti strpljivi, imamo dosta mladih igrača. Ideja je bila da u drugom dijelu napadnemo s Petkovićem i Gavranovićem, ali Gavranović je osjetio bol, tako da nisam htio riskirati. Odgovara nam remi iz druge utakmice, iznenadilo me da CSKA nije pobijedio. Mi idemo u Moskvu po dobar rezultat - rekao je trener Dinama Zoran Mamić. Nezadovoljan konačnim ishodom nije bio ni gostujući trener Dick Advocaat.

- Na kraju sam zadovoljan, ali ako gledamo cijelu utakmicu, imali smo je pod kontrolom i imali smo puno prilika, što se protiv momčadi poput Dinama može obiti o glavu. Dinamo je dobra momčad i zahtjevan suparnik, ali da smo zabili kazneni udarac, vjerojatno bi susret krenuo u sasvim drugom smjeru.

U drugom susretu Dinamove skupine Wolfsberg i CSKA Moskva remizirali su 1:1. Nikola Vlašić za ruski je klub igrao do 87. minute, kada ga je zamijenio Kristijan Bistrović te je asistirao za vodeći pogodak gostiju. G.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike