Sport
BRZO ZAVRŠILA AVANTURA U ŠIBENIKU

Silvio Anočić pojačao Belišćane
Objavljeno 24. listopada, 2020.
Nekadašnji reprezentativni kapetan mlađih selekcija Hrvatske, bivši nogometaš Osijeka, talijanske Rome, Cibalije i Šibenika, karijeru nastavlja u trećeligašu Belišću. Nekada velika nada hrvatskog nogometa prošao je kalvariju zbog neugodne ozljede, karijera je bila pod upitnikom, a i sad je pitanje može li biti potpuno fit i igrati na najvišem nivou.

- Moram biti oprezan u izjavama. Idem dan po dan, utakmicu po utakmicu, a želja mi je da se što prije izliječim jer trenutačno o meni skrbe najbolji sportski liječnici u državi. Nakon toga želja mi je da me zaobiđu ozljede i kad počnem igrati da zajedno rastem sa suigračima i klubom. Belišće dobro poznajem jer je moje mjesto stanovanja samo nekoliko kilometara udaljeno od Gradskog stadiona. U Belišću se, uostalom kao i u Romi, Cibaliji i Šibeniku, da bi bio u momčadi, moraš neprestano dokazivati. Imam samo 23 godine i zato sam pun volje, želje i motiva. Sve suigrače u klubu poznajem i sretan sam što sam došao upravo u Belišće i želim opravdati očekivanja koja budu stavljena pred mene. Igrat ću na mjestu na kojem me trener bude postavio - kaže Anočić, koji je ove sezone krenuo u Šibeniku, ali ta je avantura kratko trajala. Trenutačno nije spreman za prvoligaške izazove, ali se nada da će jednog dana biti.

- Pokušat ću se dokazati kao igrač i napredovati. Oduvijek sam maštao i još maštam o karijeri pravog profesionalca, ali svjestan sam da je moj put bio teži, ali spreman sam se odreći svega samo da uspijem.

Jedna od etapa za dokazivanje sad je Belišće.

- Na treneru Davoru Rupniku je da odluči hoću li i koliko igrati. U NK-u Belišće je prava i zdrava sportska konkurencija, koja me samo može motivirati na još veći angažman i rad - zaključio je Silvio Anočić. Z. Kaptalan
Možda ste propustili...

PROGLAŠENI NAJBOLJI MLADI SPORTAŠI DONJEG MIHOLJCA U 2020.

Najuspješniji su Čmelak, Schweigert, Miličić i Mikić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NK OSIJEK NIJE ZAVRŠIO ZIMSKO TRGOVANJE

Tko će još stati na lijevu stranu, ovisit će o novcu

2

Inter mijenja ime

3

NAKON DVA MJESECA HRVATSKI STRIJELCI PONOVO NA VATRENOJ LINIJI

Četvrti test za zračno EP u Osijeku