Sport
BIJELO-PLAVI PRKOSE KORONI

Bjelica: Kad pobijedimo virus, spremni smo za sve izazove
Objavljeno 24. listopada, 2020.
U Gradskom vrtu se nadaju kako će do susreta sa Slaven Belupom svi biti zdravi

Iako su bijelo-plavi na ozbiljnom udaru zaraze koronavirusom, u Gradskom vrtu ulažu velike napore ne bi li se život koliko-toliko normalno odvijao dalje.

Momčad NK Osijek, onaj dio koji nije u samoizolaciji, u punom je treningu, a poduzimaju se sve potrebne mjere kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze. Inače, treninge provode pomoćnici Nenada Bjelice, koji u ovom trenutku nije u Osijeku jer se još uvijek oporavlja od operativnog zahvata na kralježnici, a zbog toga mu nije preporučljivo ni kretanje u okolini u kojoj ima virusa.

- Trenutačno sam kod kuće, a zbog operacije pripadam u rizičnu skupinu koja je podložnija zarazi, pa mi je savjetovano izbjegavanje kontakata. U ponedjeljak se vraćam u Osijek, ali neću izravno sudjelovati u treninzima nego ću sve pratiti sa strane. Nije to neki problem jer moji su me pomoćnici izvijestili kako su iznimno zadovoljni načinom na koji se momčad ponaša i trenira u ovim kriznim vremenima - kaže Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

Ubrzani ritam
Iako je situacija s koronom napeta, Bjelica vjeruje kako će Osijek već u sljedećem kolu, kada gostuje kod Slaven Belupa, biti opet u akciji.

- Mi želimo igrati bez obzira na to hoćemo li biti prorijeđeni zarazom. Mogli smo mi putovati i u Pulu, ali to bi ipak bio određeni rizik jer se na putu moglo dogoditi da još neki igrači osjete simptome zaraze. No, vjerujem kako ćemo se do susreta sa Slaven Belupom popuniti, točnije da neće biti novih slučajeva zaraze. U srijedu nam iz samoizolacije izlazi Ante Majstorović, koji se već osjeća bolje, a u četvrtak će nam se priključiti još tri igrača, tako da ćemo imati uvjete za odigravanje utakmice sa Slaven Belupom. Što se odgoda tiče, svjesni smo kako nas očekuje ubrzani ritam nakon što se steknu uvjeti za odigravanje utakmica, pa vjerujem kako ćemo do kraja jeseni odraditi sve zaostatke. Vidjet ćemo kakav će biti daljnji razvoj situacije, ali ako Lokomotiva u sljedeću srijedu bude igrala protiv Slaven Belupa jedan od svojih zaostalih susreta, očekujem kako ćemo mi za tjedan dana odraditi našu međusobnu zaostalu utakmicu - priča Bjelica.

Uglavnom, iako je virus trenutačno u "dobitnoj poziciji" u odnosu prema bijelo-plavima, život u njihovim redovima nije stao.

- Jučer smo odradili trening, a tijekom vikenda neće biti aktivnosti. Igrači su dobili upute da ne smiju napuštati Osijek te da se ne kreću na mjestima gdje je veći broj ljudi. Mogu izići u prirodu, pa se skloniti u sigurnost svojih domova - kaže trener bijelo-plavih.

Novo testiranje
Uglavnom, od ponedjeljka će se momčad početi pripremati za susret protiv Slaven Belupa, a tijekom sljedećeg tjedna obavit će se još jedno testiranje momčadi.

- Zakazali smo ga za četvrtak i vjerujem kako će vijesti biti pozitivne te da ćemo moći putovati u Koprivnicu. Iako nam ta situacija s koronavirusom remeti normalan rad, uvjeren sam kako ćemo posve spremni dočekati susrete koji nam dolaze. Jedino ne mogu baš garantirati u kakvom ćemo sastavu igrati, ali po onom što mi prenose moji pomoćnici, tko god zaigra, bit će na visokoj razini, i to je jedino važno - zaključio je Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

Trenutačno je na treninzima 14-15 igrača, a nogometnih ozljeda gotovo da i nema. Ne bude li novih slučajeva zaraze, bijelo-plavi će se ipak relativno brzo vratiti u natjecateljski ritam.

Dalibor Keler
doma ili u prirodi
IGRAČIMA JE ZABRANJENO NAPUŠTANJE OSIJEKA
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike