Regija
GRADSKO VIJEĆE NAŠICA

Proračun smanjen za pet milijuna kuna
Objavljeno 24. listopada, 2020.
NAŠICE

U Našicama je održana sjednica Gradskog vijeća koja je počela minutom šutnje u povodu godišnjice smrti potpredsjednika Gradskog vijeća Stjepana Pintarića. U nastavku sjednice Vijeća raspravljalo se o 12 točaka dnevnog reda koje su vijećnici uglavnom prihvatili s većinom glasova.

Prihvaćeno je izvješće Dječjeg vrtića "Zvončić" o realizaciji Godišnjeg plana i programa odgojno-obrazovnog rada za 2019./2020. godinu. Među ostalim, prihvaćen je i prijedlog rebalansa gradskog proračuna za 2020. godinu.

- Jedna od najznačajnijih točaka bila je rebalans proračuna koji je sa 122 milijuna kuna smanjen na 117 milijuna kuna. To je puno s obzirom na brojne investicije koje se rade u gradu. Razlog smanjenja proračuna su i smanjeni prihodi s obzirom na trenutnu situaciju vezanu uz koronavirus. Grad je u rebalansu proračuna osigurao potporu za gradska poduzeća u nešto povećanom obliku zbog nastale situacije s poslovanjem kako bi uspješno završili godinu. Svakako želimo pronaći sredstva za potporu svim poduzetnicima kojima je u ovom trenutku pomoć potrebna – rekao je gradonačelnik Josip Miletić.

Uza sve točke koje su donesene na sjednici, gradonačelnik je istaknuo i Odluku o pokretanju postupka biranja članova Gradskog savjeta mladih.

- Zahvalio bih svima koji su do sada djelovali u Savjetu mladih, te sam uvjeren kako ćemo na jednoj od idućih sjednica izabrati i buduće članove. Vjerujem da će se kvalitetan rad i dobra suradnja s gradskom upravom i nastaviti – rekao je gradonačelnik Miletić. M.Ku.
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

ZAVRŠEN PROJEKT VAŽAN ZA OSNOVCE, SPORTSKE UDRUGE I REKREATIVCE

Uskoro će učenici dviju osnovnih škola vježbati u moderno uređenoj dvorani

Najčitanije iz rubrike